Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Hajduković: Od referenduma političari nanijeli neprocjenjivu štetu Crnoj Gori

Kako je istakao, jedan od štetnih rezultata vašeg rada je izborni sistem kojim ste sebe (profesionalne političare) privilegovali, a obične gradjane diskriminisali. Dobar primjer su predstojeći izbori 11 juna

Od referenduma 2006. godine do danas, profesionalni političari nanijeli neprocjenjivu štetu Crnoj Gori i njenim građanima, kazao je Crnogorski naučnik Dragan Hajduković. 

Kako je istakao, jedan od štetnih rezultata vašeg rada je izborni sistem kojim ste sebe (profesionalne političare) privilegovali, a obične gradjane diskriminisali. Dobar primjer su predstojeći izbori 11 juna.

“Za učešce na izborima treba skupiti 4.500 potpisa (pecizno 4338 ali treba uvijek imati malo više). Pošteno skupljanje tolikog broja potpisa je izuzetno težak posao. Vi, profesionalni političari, skupljate potpise sa partijskom infrastrukturom, sa parama gradjana iz budžeta, spregom sa pojedinim medijima, a bilo je i zloupotrebe podataka gradjana. Pojedinci i grupe gradjana koji žele da se bore za dobro Crne Gore nemaju privilegije koje vi imate; najkraće, diskriminisani smo vašom voljom”, kazao je Hajduković.

Za grupe građana je broj potpisa trebao biti manji, kao što je to slučaj za manjinske narode i nacionalne zajednice; podsjećam da je manjinskim narodima i nacionalnim zajednicama, za učešce na izborima dovoljno 1000 potpisa.

“Želim da 11. juna sa grupom građana izadjem na izbore za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore. Najkraće, želimo da budemo glas gradjana medju profesionalnim političarima. Glas gradjana koji vas u skupštinskim klupama uporno podsjećaju da je kvalitet države najbolja odbrana države i usmjeravaju vas na najbolji razvojni put, čiji je realno ostvarljivi cilj da Crna Gora po kvalitetu života gradjana postane najbolja država Evrope”, naveo je Hajduković.

“Napominjem da ni Vijesti, ni Pobjeda, ni agencija MINA, ni mnogi drugi, nijesu hteli da objave ovaj tekst, što dosta govori o nedemokratskoj sprezi profesionalnih političara i medija”, kazao je Hajduković.

Poručuje da, ukoliko se ne bojite fer demokratskog takmičenja, i ukoliko ne želite da nas diskriminišete, pozivam vas da nam obezbijedite ukupno 3240 potpisa podrške (od ukupno 4.500 potpisa koje ćemo predati).

“Od svih parlamentarnih partija tražimo potpise po istom principu; broj traženih potpisa se dobija kada broj poslanika koje imate pomnožite sa 40”, naveo je Hajduković.

Na primjer, dodaje, Bošnjačka stranka ima 3 poslanika i očekujemo 120 potpisa; Demokrate imaju 10 poslanika što znači da tražimo 400 potpisa; DPS ima 30 poslanika i duguje nam 1200 potpisa; koalicija koju je predvodio Demokratski front je imala 27 poslanika, što znači da treba da nam skupe 1080 potpisa… Očekujemo potpise i od Evrope sad prema njihovoj procjeni broja poslanika koje će imati u novoj Skupštini.

“Pozdravljam Vas sa očekivanjem da će bar neki medju vama pokazati potrebnu moralnu odgovornost i veličinu”, zaključio je Hajduković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
15.04.2023-20:42 20:42

Svaka cast Gospodine!