Hajdarov: Crna Gora oaza mira na Zapadnom Balkanu, zahvaljujući Đukanoviću

Predsjednik Đukanović istakao je prijateljske odnose dvije zemlje, koji su i doveli do povećanja saradnje u svim sferama, a posebno u privredi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas u posjetu, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Eldara Hasanova.

Ambasador Hasanov ukazao je da Crna Gora predstavlja oazu mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te da se njenim primjerom trebaju voditi i drugi. Za takav epitet Crne Gore, istakao je posebne zasluge predsjednika Đukanovića, koji čvrsto i stabilno drži reformski kurs zemlje.

Pohvalio je dosadašnju saradnju dvije zemlje, ističući da će se lično angažovati da se pored privredne, produbi saradnja u oblasti kulture, tako što će započeti prevod djela crnogorskih stvaralaca na azerbejdžanski jezik, kao i da će se intenzivirati razmjena studenata između dvije zemlje.

Predsjednik Đukanović istakao je prijateljske odnose dvije zemlje, koji su i doveli do povećanja saradnje u svim sferama, a posebno u privredi.

S tim u vezi, na liniji razgovora s predsjednikom Republike Azerbejdžan Alijevim, istakao je da će podstaći dalje ugovaranje bolje povezanosti Crne Gore i Azerbjedžana avio linijom.

Kako je kazao, ovaj potez je neophodan, kako bi se na pravi način valorizovao ono što je potencijal turističke razmjene, koja će svakako imati prirodni rast nakon otvaranja projekta Porto Novi, koji je u izvođenju azerbejdžanskih kompanija.

Nadalje, izrazio je uvjerenje da će se u doglednom vremenu izvršiti i adekvatno energetsko povezivanje na jadransko-jonskom koridoru, koje će Crnoj Gori omogućiti uvoz gasa iz Azerbejdžana, što će umnogome poboljšati uslove ne samo za crnogorska domaćinstva, već prevashodno i za privredu.

Komentari

avatar