Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Hadžić: Bošnjaci neće svoje glasove poklanjati bilo kome

Crnoj Gori je, po riječima lidera SPP-a, potreban temeljiti preporod društva gdje će se evropske vrijednosti i evropski put ''razumjeti kao sastavni dio ne samo svoga interesa već svoga identiteta, opredjeljenja i nečega što mi stvarno jesmo kao društvo''

Bošnjaci nikada neće odustati od mira i demokratske borbe, ali neka znaju svi i ovi “ovamo naši” i oni “onamo njihovi” ovoga puta Bošnjaci neće svoje glasove poklanjati bilo kome, ocijenio je predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Seid Hadžić.

Lider SPP-a je upitao da li će izbor novog predsjednika poslati poruku da je “Crna Gora okrenula novi list”?

“Da li će nam potrošiti budućnost kao što su nam potrošili prošlost? Da li smo spremni za novu bijelu stranicu? Ko je zaljuljao ovaj brod i ko mu prijeti potapanjem a kome će Bošnjaci dati kormilo ovako zaljuljanog broda?  Da li će i sada biti važno ko kakvu kapu nosi ili će biti važno šta ko priča, nudi i radi? Da li ćemo svjedočiti demokratskoj retorici, a potpuno nedemokratskom djelovanju? Prijeti li nam totalitarizam najgore vrste, onaj u bijelim rukavicama”, upitao je Hadžić.

Znam jedno, kaže on, “da nama je potreban neobičan potez”.

“Samo neobičnim potezimase prave korjenite promjene, ovi obični su dosadni. Ukoliko kvalitetna ponuda bude postojala, naravno ona mora biti u interesu i bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i podrška ne smije biti radi buduće osobne pozicije jer mora biti u interesu naroda”, obrazložio je on.

Crnoj Gori je, po riječima lidera SPP-a, potreban temeljiti preporod društva gdje će se evropske vrijednosti i evropski put “razumjeti kao sastavni dio ne samo svoga interesa već svoga identiteta, opredjeljenja i nečega što mi stvarno jesmo kao društvo”.

“Nama ne treba ni srpska ni crnogorska opcija, ni albanska ni bošnjačka opcija, nama treba predsjednik koji je i bošnjačka i crnogorska i srpska i albanska opcija. Bošnjaci nikada neće odustati od mira i demokratske borbe, ali neka znaju svi i ovi “ovamo naši” i oni “onamo njihovi” ovoga puta Bošnjaci neće svoje glasove poklanjati bilo kome”, zaključio je Hadžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve