Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Gvozdenović: Vječna vatra slobode rasplamsana obnovom nezavisnosti

On je istakao da smo vratili nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću

Politički direktor Demokratske partije socijalista DPS Branimir Gvozdenović čestitao je građanima Crne Gore 13. jul, Dan državnosti uz molbu da se svi pridržavamo propisanih mjera i preporuka NKT-a kako bi čuvali i svoje i zdravlje svojih najbližih.

– Trinaesti jul je dan koji slavimo s ponosom i zahvalnošću našim precima koji su hrabro izvojevali dvije istorijske pobjede – onu 1878. godine kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje, i onu 1941. godine koja je zadivila čitav svijet pokazujući čvrstinu našeg karaktera i slobodarstva. Generacije vođene idejom o državnosti i plamenom Trinaestojulskog ustanka predale su nam u amanet vječnu vatru slobode, koju je naša generacija dodatno rasplamsala obnovom nezavisnosti – stoji u čestitki Gvozdenovića.

On je istakao da smo vratili nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću.

– I u današnjem vremenu punom raznih izazova, daćemo adekvatne odgovore, vodeći se ništa manje snažnom voljom i uvjerenjem u pobjede, sa imperativom očuvanja, prije svega, zdravlja, kao i svih tradicionalnih vrijednosti kojima se ponosimo – poručio je Gvozdenović u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve