Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvozdenović: Jovanović obmanuo javnost, Opština Budva na ime zarada i doprinosa za zaposlene izdvaja oko 20 odsto lokalnog budžeta

Brojevima, kako dodaje Gvozdenović to izgleda ovako, Opština na plate zaposlenih godišnje izdvaja oko 6,5 miliona eura, a ova cifra iz godine u godinu samo raste, i pored određenog broja zaposlenih koji su odlučili da uzmu otpremnine i napuste posao

Samozvani šef Kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović svojom današnjom izjavom brutalno je obmanu javnost. Naime, on se pohvalio da je Opština Budva jedna od opština u Crnoj Gori koja najmanje izdvaja na ime zarada i doprinosa, jer kako je to istakao na zarade i doprinose se utroši oko 13% opštinskog budžeta. Čitava budvanska i crnogorska javnost je upoznata sa brojem zaposlenih u Opštini, kao i sa situacijom da ako bi se svi novozaposleni pojavili na poslu, opštinske kancelarije bi bile tijesne i ne bi bilo dovoljno stolica da svi sjednu, ističe Ivo Gvozdenović, član Izvršnog odbora DPS Budva .

Brojevima, kako dodaje Gvozdenović to izgleda ovako, Opština na plate zaposlenih godišnje izdvaja oko 6,5 miliona eura, a ova cifra iz godine u godinu samo raste, i pored određenog broja zaposlenih koji su odlučili da uzmu otpremnine i napuste posao.

“Kada se ovo izdvajanje uporedi sa budžetom, dolazi se do podatka da gotovo 20 odsto budžeta Opštine Budva ide samo na zarade i doprinose za zaposlene u njoj, te za angažovane po raznim ugovorima, što se apsolutno ne podudara sa onim što je Jovanović saopštio. Pored svega navedenog, Opština Budva je i danas objavila oglas za nova zapošljenja i to na mandat od pet godina. Iznošenjem niza neistina, Jovanović je izazvao nevjericu kod svih koji su imali priliku da ga vide i čuju. Međutim šta nam uopšte više od njega može iznenaditi, kada znamo da se nezakonito nalazi na funkciji načelnika službe predsjednika, što je konstatovala i upravna inspekcija”, zaključio je Gvozdenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve