Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Gvozdenović: Destruktivne aktivnosti opozicije ne mogu narušiti ugled DPS-a

Meserić izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje sa Crnom Gorom i obavijestio potpredsjednika o namjeri da u narednim danima, sa ciljem evaluacije izbornog ambijenta, obavi razgovore sa razlicitim akterima izbornog procesa

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović primio je juče delegaciju ODIHR-a na čelu sa šefom posmatračke misije Tamašem Meserićem. Gvozdenović je istakao važnost da se, i pored otežane situacije u svijetu izazvane pandemijom koronavirusa, organizuje posmatračka misija ODIHR-a u Crnoj Gori, istakavši da međunarodne posmatračke misije i njihove preporuke imaju značaj za sprovođenje i stalno unapređenje izbornog procesa u zemlji.

foto skupstina.me

Meserić izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje sa Crnom Gorom i obavijestio potpredsjednika o namjeri da u narednim danima, sa ciljem evaluacije izbornog ambijenta, obavi razgovore sa razlicitim akterima izbornog procesa.

“Gvozdenović je upoznao šefa misije Meserića sa radom i rezultatima Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva kojim je rukovodio. Istakao je da su donešena kvalitetna zakonska rješenja, da postoji odlična izborna administracija i da sve partije učestvuju na izborima, što još jednom potvrđuje postojanje kvalitetnog normativnog okvira za sprovođenje izbora zakazanih za 30. avgust”, saopšteno je kabineta potpresjednika.

Osvrćući se na rad odbora, Gvozdenović je uputio sagovornike da je on uspostavljen na inicijativu Demokratske partije socijalista, koja je time pokazala svoju punu otvorenost ka dijalogu i namjeru da se izborni ambijent u zemlji konstatno unapređuje.

Odgovarajući na pitanje o razlozima koji stoje iza nemogućnosti dogovora sa opozicijom, Gvozdenović je istakao da inostrani faktori ne skrivaju svoje namjere da se umiješaju u unutrašnja pitanja naše države za račun tuđih interesa. Istakao je da je Crna Gora zrela država koja čuva stabilnost i suživot, kao i da ima mehanizme da se odlučno izbori sa ovim miješanjima.

On je posebno naglasio da je državni sistem u potpunosti stabilan, organizovan i da djeluje u skladu sa najvišim međunaronim standardima, kao i da je spreman da na taj način organizuje predstojeće izbore, uz uvjerenje da su, uz ODIHR, i drugi međunarodni partneri to uvidjeli.

Gvozdenović je istakao da je održavanje izbora u ovom periodu izazovan zadatak za cijelu Evropu, pa i za Crnu Goru, uvjeravajući sagovornike da je Crna Gora osigurala da svi građani slobodno izađu na izbore i u skladu sa tim koriste svoje ustavno pravo bez ograničenja, ali uz strogo poštovanje mjera koje je propisala Državna izborna komisija i Nacionalno koordinaciono tijelo, sa aspekta zaštite zdravlja svih građana, odnosno glasača.

Gvozdenović se osvrnuo i na konkretne primjere destruktivnih aktivnosti opozicije, kako prema aktivistima Demokratske partije socijalista, kojima pokušavaju narušiti njihov ugled, što im ne polazi za rukom, tako na aktivnosti nepoštovanja mjera koje su donešene u cilju zaštite javnog zdravlja, a kojima pokušavaju da naruše izborni ambijent.

Gvozdenović se osvrnuo i na bojkot rada Parlamenta od strane dijela opozicije ukazujući na činjenicu da su opozicioni poslanici selektivno odlučivali o učešću na plenarnim i sjedicama odbora. Ovakav pristup je ocijenio politički i društveno neodgovornim, smatrajući da se javnosti šalje pogrešna poruka o stavljanju partijskog ispred javnog interesa i primanju zarada i naknada finansiranih od strane građana za posao koji nisu obavljali.

Gvozdenović je, kao politički direktor najveće i državotvorne partije, upoznao da Demokratska partija socijalista svoju kampanju vodi strogo poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, te da u svakom trenutku brinu o zdravlju građana, što nije slučaj sa kampanjama opozicionih partija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve