Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvozdenović: Crna Gora će organizovati izborni dan uz poštovanje svih preporuka NKT-a

On je razgovarao sa starijim savjetnikom za nove tehnologije glasanja Vladimirom Misevom i savjetnikom za izbore Oleksijem Ličkovahom

Sa velikom pažnjom i po ugledu na razvijene zemlje, u kojima su se organizovali izbori u ovom periodu, Crna Gora će organizovati izborni dan uz poštovanje svih preporuka NKT-a, kazao je potpredsjenik Skupštine Branimir Gvozdenović na jučerašnjem sastanku sa ekspertima ODIHR Misije za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

foto skupstina.me

On je razgovarao sa starijim savjetnikom za nove tehnologije glasanja Vladimirom Misevom i savjetnikom za izbore Oleksijem Ličkovahom.

Gvozdenović se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci koja je pružana Crnoj Gori u okviru rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, kojim je predsjedavao.

Takođe, istakao je zadovoljstvo činjenicom da su Posmatračke misije ODIHR-a u ranijim Izvještajima ocjenjivale izbore u Crnoj Gori kao izbore organizovane u mirnom i demokratskom duhu i u skladu sa reformisanim zakonoidavnim okvirom, uz korišćenje novih informacionih tehnologija za identifikaciju birača.

Misev je zahvalio na dobroj saradnji u prethodnom periodu i obavijestio potpredsjenika da će nakon što obave sastanke sa svim relevantnim subjektima u zemlji, dostaviti i krajnji izvještaj o procjeni potreba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve