Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvozdenović: Budva je perjanica po uhljebljavanju partijskih kadrova

On je kazao da je to ista matrica, koja se koristi na državnom nivou i u lokalnim samoupravama koje su pod njihovom vlašću, nije zaobišla ni Budvu

Aktuelna koalicija DF – Demokrate u Budvi, pokazala je da je jedino uspješna kada je u pitanju partijsko zapošljavanje i uhlebljivanje kadrova po dubini, saopštio je šef Kluba odbornika DPS Budva, Ivo Gvozdenović. 

On je kazao da je to ista matrica, koja se koristi na državnom nivou i u lokalnim samoupravama koje su pod njihovom vlašću, nije zaobišla ni Budvu.

“Naprotiv, Budva je perjanica kada je u pitanju uhlebljavanje partijskih kadrova. Funkcioneri koriste svaku priliku, da po dubini u lokalni aparat, uguraju članove svojih porodica, a nijesu rijetki ni transferi iz drugih opština radi zaposlenja”, ocijenio je Gvozdenović.

U prilog tome, kako je kazao, govore i dopisi koje su naši odbornici uputili opštini Budva, Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Turističkoj organizaciji Budva i ostalim preduzećima, tražeći informaciju o broju lica koja su zaposlena, imenovana i angažovana po osnovu raznoraznih ugovora, te o zaradama i nadoknadama po ovim osnovama, a na koja su opštinska preduzeća ostala nijema.

“Naime, sve što smo tražili u skladu je sa članom 36 Poslovnika o radu Skupštine opštine Budva, kojim je predviđeno da odbornik ima pravo na dostupnost materijala i dokumenata koji su od značaja za obavljanje same funkcije. Iako je Poslovnikom predviđeno da odbornicima traženu informaciju treba dostaviti u roku od 15 dana, od podnošenja zahtjeva prošlo je više od četiri mjeseca”, ističe Gvozdenović.

On je kazao da se oglasilo poneko lokalno preduzeće dajući pritom šture, nepotpune i prije svega netačne podatke, a razlog ovakvog postupanja, ocjenjuje, svima je jasan i ne treba ga posebno obrazlagati.

“Tačan broj novozaposlenih krije se od građana i odbornika, a sve sa ciljem ispunjavanja predizbornih obećanja koje su koalicioni partneri DF-Demokrate dali, a kojima je nakon pregovaračkog brodoloma jedino ostalo dubinsko zapošljavanje, u pokušaju da na taj način kupi još po koji glas za svoju partiju, a sve na štetu grada i građana, kojima partijske fakture dolaze na naplatu2, zaključio je Gvozdenović,

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Maksim
07.03.2022-17:04 17:04

Tačno. Preko 2,000 ih ima sada, a dok je DPS bio do 2016.god. oko 700 zaposlenih u svim firmama lokalne samouprave. Pa to ni PG nema toliko na 250,000 stanovnika. Svi sa litija su uhljebljeni, kao i njihovi rodjaci iz Srbije i Rep. Šumske.