Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Gutereš: UN postojan partner Crne Gore

Poručio generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, u čestitki crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost

Ujedinjene nacije (UN) ostaju postojan partner u podršci stremljenjima Crne Gore, poručio je generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, u čestitki crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost.

Iz Abazovićevog kabineta su kazali da je Gutereš naveo kako UN ostaju postojan partner u vremenu nezabilježenih izazova pandemije koronavirusa, klimatske krize i devastirajućih posljedica oružanih sukoba.

On je kazao da UN ostaju partner i putem Delegacije u Podgorici.

“Sa globalnim izazovima današnjice možemo se suočiti uspješno samo kroz saradnju i dijalog, budući da oni nalažu inkluzivne i globalne napore. Crna Gora čvrsto podržava multilateralizam, što visoko cijenimo”, naveo je Gutereš, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, on je pozdravio Abazovićevu posvećenost održivom razvoju, zaštiti životne sredine i dobrobiti djece i mladih.

“Budući da se novi Okvir saradnje za održivi razvoj UN za period 2023-2027 finalizira, Vaše vođstvo će biti od ključne važnosti za osiguravanje još tješnjeg partnerstva između Crne Gore i Ujedinjenih nacija”, navodi se u čestitiki.

Gutereš je pozdravio napredak Crne Gore u domenu političkog učešća žena i ohrabrio je lidere da ubrzaju napredak, uključujući onaj u dijelu rodne ravnopravnosti u Vladi i na drugim visokim pozicijama.

“Želim Vam svaki uspjeh u vršenju Vaših važnih dužnosti i radujem se tijesnoj saradnji sa Vama, Vašom Vladom i narodom Crne Gore u postizanju rješenja za pitanja od zajedničkog značaja”, poručio je Gutereš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve