Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Grubišić: Podrška Hrvatske za izazovne oblasti – ekologiju i prostorno planiranje

Današnji sastanak je za ministra Mitrovića bio prilika da ukaže na brojne mogućnosti za zajedničko djelovanje

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, razgovarao je sa ambasadorom Republike Hrvatske, g-dinom Veselkom Grubišićem. Mitrović je, kako se navodi u saopštenju, ukazao na značaj podrške Republike Hrvatske Crnoj Gori u procesu pregovora sa Evropskom unijom za Poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene, kao i razmjene iskustva sa kolegama koje su vodile i učestvovale u procesu pregovora.

“Ministar je takođe podsjetio na niz uspješno realizovanih projekata u okviru IPA programa prekogranične saradnje, te istakao da postoji obostrani interes za dalju pripremu i realizaciju projekata koji bi se finansirali iz različitih raspoloživih fondova. Današnji sastanak je za ministra Mitrovića bio prilika da ukaže na brojne mogućnosti za zajedničko djelovanje, kao što su rad na potpunom usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU u oblasti životne sredine, sa fokusom na prioritetne podoblasti zaštite prirode i upravljanja otpadom, uspostavljanje Natura 2000 mreže (ekološka mreža zaštićenih područja u okviru Evropske unije (EU), upravljanje
posebnim vrstama otpada, primjena EU Okvirne direktive o morskoj strategiji, kao i izrada i priprema zakona, pravilnika i standarda iz oblasti građevinarstva, kao i mnoge druge. Ambasador Grubušić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da Hrvatska svojim iskustvima pruži podršku na planu ispunjavanja prioriteta Vlade Crne Gore u izazovnim oblastima kao što su ekologija i prostorno planiranje”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve