Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Grlić Radman komentarisao “srpski svet” koji spominje Vulin: Takve politike su poražene i ovdje im nema mjesta

Grlić Radman je situaciju u Crnoj Gori opisao kao "dublju priču" iako se ona stavlja u kontekst pravoslavnog pitanja

Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman komentarisao je izjavu srpskog ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina o “srpskom svetu”, rekavši da su “takve osvajačke politike poražene”.

Dan nakon nemira u Crnoj Gori zbog ustoličenja mitropolita Srpske Pravoslavne Crkve, Vulin je rekao da je zadatak sadašnje generacije srpskih političara “da stvori srpski svet da bi zaštitio Srbe” i dodao da se “u suprotnom boji da nećemo dočekati sljedeću generaciju Srba”.

“Što bi to (srpski svet) trebalo značiti, to bismo htjeli znati“, upitao je Grlić Radman.

“Sve one invazivne, osvajačke, hegemonističke politike su poražene. Ovdje nema mjesta takvim politikama i mi ćemo se snažno braniti protiv bilo kakvih njihovih oblika”, rekao je Grlić Radman novinarima.

Dodao je da njihovo oživljavanje nije u interesu Evropske unije niti međunarodne zajednice koja je danas suočena s velikim izazovima.

Grlić Radman je situaciju u Crnoj Gori opisao kao “dublju priču” iako se ona stavlja u kontekst pravoslavnog pitanja.

“Uticaj trećih zemalja nije dobrodošao ako u sebi ima narav osvajačkih i ratnohuškačkih politika koje su se u nedjelju mogle vidjeti u Crnoj Gori”, istakao je hrvatski ministar koji se ipak nada da će se situacija smiriti.

IzvorIndex

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve