Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanski proglas IMA NAS: Više nema vremena za čekanje

Nakon večerašnjeg protesta ispred Skupštine Crne Gore u organizaciji Pokreta IMA NAS održaće se i šetnja koja će se završiti ispred Delegacije Evropske unije u Podgorici gdje će biti pročitan Građanski proglas IMA NAS

Nakon večerašnjeg protesta ispred Skupštine Crne Gore u organizaciji Pokreta IMA NAS održaće se i šetnja koja će se završiti ispred Delegacije Evropske unije u Podgorici gdje će biti pročitan Građanski proglas IMA NAS.

GRAĐANSKI PROGLAS IMA NAS!

Mi, građani Crne Gore, posvećeni ostvarenju evropskih ciljeva i njenom svekolikom dobru, zahtijevamo od nadležnih institucija:

1. POVLAČENJE PUČISTIČKOG ZAKONA O PREDSJEDNIKU!

2. HITAN DOGOVOR O IZBORU SUDIJA USTAVNOG SUDA, RADI STVARANJA PREDUSLOVA ZA ODRŽAVANJE VANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA!

3. HITAN DOGOVOR O DATUMU ODRŽAVANJA VANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, KAKO BI CRNA GORA ŠTO PRIJE DOBILA DRŽAVNO ODGOVORNU VLADU KOJA ĆE ŠTITITI DRŽAVNE INTERESE I OBEZBIJEDITI NASTAVAK EVROPSKOG PUTA ZEMLJE!

4. ODUSTAJANJE OD NAJAVLJENOG PRISTUPANJA INICIJATIVI „OTVORENI BALKAN“!

5. OSLOBAĐANJE TUŽILAŠTVA CRNE GORE I SUDSKE VLASTI OD POLITIČKIH UTICAJA I STVARANJE USLOVA ZA NJIHOV NEZAVISAN RAD, U INTERESU SVIH GRAĐANA!

Više nema vremena za čekanje. Proteklo vrijeme je pokazalo s kim imamo posla, i u Vladi, i u Skupštini.

Ne smijemo zbog današnjih i generacija koje dolaze dozvoliti da Crnom Gorom upravljaju neznalice, oni koji je ne vole i koji su spremni da je izdaju. Svi pojedinačno, i svi zajedno odgovorni smo pred sobom, pred svojim precima i svojim potomcima. Crnoj Gori treba izvjesna evropska budućnost. Stabilan razvoj, a ne populizam i bankrot. Ovo je 21. vijek, a ne devedesete. Crnoj Gori treba svaki njen građanin.

Aktuelna parlamentarna većina stvorila je duboku društvenu podijeljenost i ekonomsku neizvjesnost. Pokazalo se da njihova zlodjela vode u socijalnu, ekonomsku i institucionalnu anarhiju i beznađe.

Zdravstvo ne funkcioniše. Obrazovanje je dovedeno do ruba propadanja.

Bezbjednost svakog građanina je ugrožena. Ekonomija propada. Crna Gora ima nekontrolisanu inflaciju, sve veću zaduženost, veće cijene i zaostajanje na svim poljima. Vlastodršci stvaraju podjele, radeći za one koji žele da nas nema. To se zove izdaja!

Sa svojim partnerima i finansijerima vratili su nas u mračne devedesete. Vlast ne bi trebalo da stvara probleme, već šanse. Crna Gora treba da bude društvo slobode, društvo realne politike, društvo odvažnih i hrabrih građana.

Uvijek smo tamo gdje se brane dostojanstvo i Ustav Crne Gore.

Crna Gora te čeka. Niko od nas nema više pravo da ne vidi šta se dešava.

Odgovornost pokazujemo i učešćem u građanskom protestu. Nema “neko drugi će”. Nema više mjesta kompromisima.

Suprotstavimo se svakom pokušaju koji je usmjeren protiv interesa naših građana i naše države. Crna Gora je naša kuća u kojoj ima mjesta za sve. Svako ko je zloupotrijebio svoj položaj i državnu imovinu da bi udovoljio ličnim interesima ili asimilatorskim pokušajima druge države, odgovaraće pred pravosudnim organima ove države. Izdajnicima, lopovima i marionetama mjesto je na optuženičkoj klupi crnogorskog pravosuđa, oslobođenog političkih pritisaka.

Vanredni parlamentarni izbori su put oporavka. Pozivamo sve političke subjekte, organizacije civilnog sektora i pojedince da podrže ovaj Građanski Proglas i da javno pokažu svoju privrženost Crnoj Gori.

Nemamo više vremena.

IMA NAS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve