Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Sunovrat URE, umislila da može ućutkati slobodnu javnu riječ

Krupan sunovrat partije koja bizarno glumi državotvornu političku grupu, dok istovremeno u Čirgiću, dokazanom pregaocu u afirmaciji i zaštiti crnogorskog jezika i identiteta, vide građanina koga treba krivično sankcionisati.

Ovih dana svjedočimo nizu skandaloznih događaja u režiji nove vlasti, počev od priznanja premijera Zdravka Krivokapića da je nezavisna Crna Gora za njega neželjena država, preko destruktivnog političkog revanšizma u crnogorskoj diplomatiji, pa sve do razotkrivenog miješanja velikosrpskih falangi Aleksandra Vučića u predstojeće izbore u Nikšiću, saopštili su danas iz Građanske inicijative 21. maj.

U saopštenju koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac ističe se da o političkoj prirodi nove vlasti ilustrativno govori i podnošenje krivične prijave u duhu verbalnog delikta protiv dekana FCJK Adnana Čirgića od strane aktivista URE.

“Time je URA, koja je postala glavni advokat velikosrpsko-populističke vlasti i školski primjer političkog revizionizma, odjednom umislila da krivično-pravnim prijetnjama može ućutkati slobodnu javnu riječ. I to iz pozicije jedine stranke koja se dočepala visokih položaja u aktuelnoj Vladi i sada nagovještava u kojoj mjeri im smeta FCJK, bez čijeg presudnog truda ni crnogorski jezik ne bi bio međunarodno standardizovan”, navode u GI 21. maj.

Zato je, dodaju, krupan sunovrat partije koja bizarno glumi državotvornu političku grupu, dok istovremeno u Čirgiću, dokazanom pregaocu u afirmaciji i zaštiti crnogorskog jezika i identiteta, vide građanina koga treba krivično sankcionisati.

“Time se Abazovićeva stranka, dok upadljivo ćuti o svim ispadima usmjerenim protiv suvereniteta i građanskog karaktera Crne Gore, svodi na uslužnu frakciju Demokratskog fronta i partiju kojoj je namijenjena jednokratna politička uloga”, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
31.01.2021-17:12 17:12

Gospodo iz gradjanske inicijative 21 maj sto se moglo drugo ocekivati od Drazinog pokreta URA,nista ljudsko od IZDRAJNIKA Crne Gore na celu sa svetosavcem Albanskim cetnikom Abazovice,doduse on je samo poltron i potrcko medijskih tajkuna Don Mikelija lupeza Miska Perovica i goveda sa krtenim Zeljka Ivanovica gurbeta iz okoline Krusevca(srbija).

Kiki
31.01.2021-18:04 18:04

URA -Podijelili ste Grasjane CG ! Neko mora odgovarat za podjelu a vas ( URA )kao jedinog krivca Gradjani CG osudjuju !