Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Slododne i nezavisne Crna Gora i BiH garant mira i prosperiteta na Balkanu

Kako su istakli, građanska, evropska i multietnička Crna Gora nikada neće zaboraviti krvavo satiranje Sarajeva i uvijek će biti na strani žrtava velikosrpske agresije

Prošlo je trideset godina od velikosrpske opsade, razaranja i ubijanja Sarajeva. Ovo zločinačko iživljavanje vojske bosanskih Srba pod komandom ratnih zločinaca Karadžića i Mladića predstavlja trajnu sramotu entiteta pod nazivom Republika Srpska, navodi se u saopštenju Građanske inicijative “21. maj” koje potpisuju predsjednik Savjeta, Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Iz GI 21. maj podsjećaju da je tokom četvorogodišnje opsade Sarajeva ubijeno preko deset hiljada Sarajlija uključujući oko hiljadu i pet stotina đece.

“Riječ je o zločinu koji nikada ne smije da se zaboravi i koji je pokazao pravo lice fašističke velikosrpske politike”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, građanska, evropska i multietnička Crna Gora nikada neće zaboraviti krvavo satiranje Sarajeva i uvijek će biti na strani žrtava velikosrpske agresije.

“Mi znamo da su slobodna i nezavisna BiH i slobodna i nezavisna Crna Gora garant mira i prosperiteta na Balkanu i tako će ostati dok god postoje oni koji razumiju uzroke nasilnog uništenja Jugoslavije”, zaključuju iz Građanske inicijative “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve