Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Ruska okupatorska ratna operacija nastaviće se na tragičan i nasilnički način

''Putinov režim se ovim beskrupuloznim i varvarskim napadom, kao i prethodnim anektiranjem dijelova ukrajinske teritorije, suprostavio cijelom civilizovanom svijetu''

Očekivana ruska agresija na Ukrajinu jutos je dobila potvrdu u masovnoj vojnoj invaziji kojom se krši Povelja OUN i istovremeno ruši evropski i međunarodno-pravni i bezbjednosni poredak, saopštili su iz Građanske inicijative “21. maj”, predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

“Putinov režim se ovim beskrupuloznim i varvarskim napadom, kao i prethodnim anektiranjem dijelova ukrajinske teritorije, suprostavio cijelom civilizovanom svijetu. Nema sumnje da će se ruska okupatorska ratna operacija, čiji politički duh i retorika uvjerljivo podsjećaju na Miloševićevu agresiju na Hrvatsku i BiH, nastaviti na tragičan i nasilnički način”, ocjenjuju oni.

Pritom, dodaju, očigledno je da će zvanična Moskva učiniti, smatraju u GI 21. maj, sve što je u njenoj moći da gdje god može destabilizuje evropske države i regione, “kako bi olakšala svoju međunarodnu usamljenost u ovoj potencijalno najdestruktivnijoj agresiji nakon II svjetskog rata”.

“U tom smislu, realno je očekivati i da će Crna Gora, kao i prije šest godina, biti na meti ruskih destabilizirajućih namjera. Ovome pogoduje činjenica da Crna Gora u ovom trenutku nema stabilnu vlast, da je Vlada smijenjena i da dijelovi dojučerašnje parlamentarne većine prijete vaninstitucionalnim otporom. Zato je i današnja najavljena blokada saobraćajnica od strane proruskog i antizapadnog DFa indikativna i traži jasan politički i bezbjednosni odgovor”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve