Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. MAJ: Populistička i revanšistička vlada pokazala da nije u stanju da kreira demokratski ambijent

Prema njuhovim riječima sve brojniji izlivi javne mržnje prema kritičarima parlamentarne većine

Građanska inicijativa 21. Maj smatra da je populistička i revanšistička vlada, svojim odnosom prema političkim protivnicima i kritičarima, ekspresno pokazala da nije u stanju da kreira demokratski, polemičan i tolerantan društveni ambijent, saopštili su osnivači GI 21. Maj Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

“Nova vlast je u kratkom roku podstakla haotične društvene i političke prilike i ohrabrila brojne pojedince da preko socijalnih mreža šire govor mržnje, verbalnih i fizičkih prijetnji”, navode oni.

Prema njuhovim riječima sve brojniji izlivi javne mržnje prema kritičarima parlamentarne većine, pri čemu je ovih dana posebno besprizoran slučaj prijetnji građaninu Ljubu Filipoviću i njegovoj porodici koji je i jedan od osnivača 21. Maja, zahtijevaju široku osudu i hitno reagovanje nadležnih organa koje je u ovom slučaju izostalo.

“Građanska inicijativa 21. Maj, kao demokratski i društveni pokret posvećen pravednoj i pravnoj državi, ovim putem želi da istakne da će se odlučno suprostaviti svima koji žele da ugroze građansko i civilizovano društvo i uruše državni kredibilitet Crne Gore”, zaključuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve