Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Glasati za evroatlantsku, suverenu, građansku, multietničku i sekularnu Crnu Goru

Građanska inicijativa 21. maj pozvala je građane da svoj glas na loklanim izborima daju političkim snagama kojima je stalo do evroatlantske, suverene, građanske, multietničke i sekularne Crne Gore

Građanska inicijativa 21. maj pozvala je građane da svoj glas na loklanim izborima daju političkim snagama kojima je stalo do evroatlantske, suverene, građanske, multietničke i sekularne Crne Gore.

“Pred nama su izbori u 14 crnogorskih opština. Ovi izbori su višestruko značajni. Odlučivaće se o budućnosti lokalnih samouprava u naredne četiri godine. Međutim, građani će imati priliku da iznesu i sud o politikama koje su vođene u protekle dvije godine. Zato su lokalni izbori prava šansa da se odbace politike koje su postale sinonim za neznanje, licemjerje, rasulo i petokolonaštvo. GI 21.maj poziva građane da svoj glas daju političkim snagama kojima je stalo do evroatlantske, suverene, građanske, multietničke i sekularne Crne Gore”, saopšteno je iz GI 21. maj.

Poručuju da je masovan poraz stranaka okupljenih u sadašnjoj parlamentarnoj većini preduslov političke stabilnosti, ekonomskog oporavka i deblokiranja evropskih integracija.

“GI 21.maj je čvrsto opredijeljena za pobjedu politike koja će raskinuti sa aktuelnim sunovratom, kao i za afirmaciju one politike koja neće dopustiti da se ponove anomalije i promašaji prethodnog režima. Zato je važno da evroatlantske, građanske i patriotske snage pobijede na svim lokalnim izborima”, kažu iz GI 21. maj.

Ujedno, dodaju, očekuju da samostalna nestranačka lista GI 21.maj u Danilovgradu dobije zasluženu podršku birača, kao i da njihovi predstavnici na listi “Jedinstveni za Budvu” daju puni doprinos porazu velikosrpskih partija u centru crnogorskog turizma.

“Konačno, od odlučujućeg je značaja da udružena lista “Svi za Naš Grad” pobijedi u Podgorici i time da zamah progresivnoj crnogorskoj politici. Očekujemo demokratske pobjede koje su u interesu lokalnih samouprava i svih građana Crne Gore. Da je vječna Crna Gora”, zaključuju u GI 21. maj.

Članovi centralnog Savjeta, Koordinacionog odbora, predsjednici opštinskih savjeta i predsjednik Omladinskog kluba GI 21.maj: Miodrag Živković, Ilija Vujošević, Branko Lukovac, Ferid Šarkinović, Nada Bukilić, Branko Baletić, Ljubomir Filipović, Rade Bojović, Nebojša Vučinić, Andrej Nikolaidis, Ivo Đukanović, Anđa Backović, Nikola Belada, Lena Ruth Stefanović, Andro Martinović, Rade Ratković, Goran Velimirović, Tatjana Kondanari, Janko Ljumović, Izudin Gušmirović, Miodrag Backović, Jelena Martinović Bogojević, Veselin N. Ivanović, Ljubica Radunović, Dragan Purko Ivančević, Slavko Raspopović, Vladimir Šibalić, Mersudin Međedović, Tijana Todorović, Rifat Zejnilović, Andrej Nedović, Sanja Grbović, Tomislav Celić, Merdan Zejnelagić, Ivan Ivanović, Luka Lagator, Nenad Stevović, Veseljko Koprivica, Nebojša Nikčević, Ranko Šćepanović, Vukota Vukotić, Malik Kovačević i Aleksandar Saša Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve