Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Aktuelna vlast ostaće bez presedana u novijoj crnogorskoj istoriji

Ova vlast je, kako su istakli, za manje od godinu dana uspjela da Crnu Goru dovede na rub političkog haosa

Aktuelna vlast ostaće bez presedana u novijoj crnogorskoj istoriji, poručili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Riječ je o nesvakidašnjoj parlamentarnoj vlasti sa odmetnutom vladom čije se aktivnosti od prvoga dana mogu smatrati elementarnom nepogodom”, ističe se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Ova vlast je, kako su istakli, za manje od godinu dana uspjela da Crnu Goru dovede na rub političkog haosa.

” Ekonomskog mrtvila i osiromašenja, kulturne degradacije i ozbiljnog narušavanja javnog zdravlja. Pored toga, omogućila je velikosrpskim popovima da se raspojasaju i eparhije SPC otvoreno i besprizorno pretvore u agresorske anticrnogorske punktove. Istovremeno, proces primitivne desekularizacije crnogorskog društva toliko je očigledan da predstavlja još jednu poražavajuću sliku sadašnje Crne Gore”, naveli su u saopštenju.

S druge strane, kako dodaju, proevropska politika je pod okriljem ove Vlade doživjela potpuni krah, “dok je naše članstvo u NATO paktu stavljeno pod sumnju i nadzor zapadnih saveznika”.

“Sa ovim “rezultatima” najnekvalifikovanija postsocijalistička vlada, koja je samu sebe parodično nazvala “prvom demokratskom i ekspertskom vladom”, ovih dana pokušava da se revitalizuje. Pritom, proces revitalizacije teče tako što se uz Vučićevu podršku i Joanikijevo metanisanje pokušava balsamovati mrtvo političko tijelo”, zaključili su iz GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TeraNostra
06.10.2021-23:34 23:34

Pozdrav ekipi 21.maj ! Imate šansu spasiti državu ! Na vama je odgovornost. Tu energiju u narodu, samo treba kanalizorati. Imate iskusnog liberala. Zna kako se to radi. SRETNO VAM !!!