Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Građanke i građani Budve neće svojim ćutanjem davati legitimitet najavljenoj izdaji

Povodom najavljene izdaje državnih interesa Crne Gore predsjednika Vlade Dritana Abazovića i otvorene kolaboracije sa kleronacionalističkim krugovima Srbije i podružnicama Srpskog sveta iz Crne Gore, GI 21. maj, Opštinska inicijativa u Budvi poziva svoje članstvo na otpor izdaji svim demokratskim sredstvima, poručili su iz Inicijative

Povodom najavljene izdaje državnih interesa Crne Gore predsjednika Vlade Dritana Abazovića i otvorene kolaboracije sa kleronacionalističkim krugovima Srbije i podružnicama Srpskog sveta iz Crne Gore, GI 21. maj, Opštinska inicijativa u Budvi poziva svoje članstvo na otpor izdaji svim demokratskim sredstvima, poručili su iz Inicijative.

Prema njihovim riječima, potpisivanje antiustavnog i protivzakonitog akta sa Crkvom Srbije je čin prema kome, kako kažu,  “imamo moralnu obavezu da se suprostavimo svim zakonitim sredstvima”.

“Građanke i građani Budve opredijeljeni za evropske vrijednosti i posvećeni evropskim integracijama Crne Gore neće svojim ćutanjem davati legitimitet najavljenoj izdaji! Svim demokratskim sredstvima staćemo na put potiranju temeljnih vrijednosti crnogorskog društva i izdaji interesa crnogorske države”, dodaju iz GI “21. maj” Budva.

Pozivaju na proteste proevropske demokratske snage u Crnoj Gori.

“Pozivamo ovim putem sve proevropske demokratske snage u državi, nezavisne intelektualce, političke i druge organizacije građanskog društva da nam se pridruže na protestima protiv gaženja Ustava i zakona i poniženja i izdaje naše jedine domovine Crne Gore”, zaključili su iz GI “21. maj” Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
07.07.2022-22:04 22:04

Građani Budve su dozvolili da im u sred viševjekovnog parka nadomak starog grada popere kontejner za prodaju stanova u Beogradu na vodi. Vrhunac primitivizma i dostignuća građevinske mafije.