Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Građani da slobodno glasaju, a nadležni da im to omoguće

CDT prenosiće putem Jutjub kanala sve nepravilnosti, ali i rezultate izlaznosti sa biračkih mjesta koja će pratiti 344 posmatrača

Centar za demokratsku tranziciju priželjkuje dosadan izborni dan u 14 crnogorskih opština i očekuje da građani slobodno izraze svoju volju, a da im nadležni to obezbijede, kazao je Goran Delić iz Centra za demokratsku tranziciju. CDT prenosiće putem Jutjub kanala sve nepravilnosti, ali i rezultate izlaznosti sa biračkih mjesta koja će pratiti 344 posmatrača.

Delić je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je CDT spreman je na najgore, ali da očekuje najbolje od lokalnih izbora koji se održavaju sjutra u 14 crnogorskih opština.

“Pokrivaćemo svako boračko mjesto u Podgorici, njih 208. Dok ostale opštine, njih 13 pokrivamo kroz rad mobilnih timova. Mobilni timovi se kreću u unaprijed predviđenim rutama”, kazao je on u emiiji “Dobro jutro Crna Goro” na TVCG.

Kampanju za lokalne izbore ocijenio je kao sportsku u početku dok se pri kraju “pokvarila”.

Delić je kazao da će CDT imati cjelodnevni Jutrjub program.

“Mi ćemo se javljati od osam ujutru do zatvaranja birališta. Nakon toga počinje naš drugi program, praćenje rezultata u Podgorici i drugim opštinama, kršenja”, rekao je on.

U monitoringu izbora učestvovaće i građani. Delić objašnjava da su objavili Jutjub linkove gdje će građani preko čata uživo moći da pita sve što ga interesuje i muči tokom izbornog dana.

“Građani mogu biti čuvari demokratije, mogu prijaviti svaku nepravilnosti koje ćemo mi provjeriti i slati dalje”, rekao je on.

Tim CDT-a Raskrinkavanje baviće se dezinformacijama posebno na društvenim mrežama. .

Ponovio je da CDT nije radio nikakva istraživanja i ne bi ih objavljivali u pogrešnom trenutku, kako je to bilo objavljeno ranije.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve