Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

GP URA: Pisonero potvrdila spremnost EU da pomogne CG

Spremnost Evropske unije da pomogne Crnoj Gori u pronalaženju rješenja za vraćanje duga kineskim bankama, a što je juče zvanično potvrdila portparolka Evropske komisije Ana Pisionero, ocijenio je danas šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić.

Spremnost Evropske unije da pomogne Crnoj Gori u pronalaženju rješenja za vraćanje duga kineskim bankama, a što je juče zvanično potvrdila portparolka Evropske komisije Ana Pisionero, ocijenio je danas šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić.

A to je kako dalje navodi “najbolji demant na orkestriranu hajku i propagandu o tobožnjem diplomatskom skandalu potpredsjednika Vlade i predsjednika URE Dritana Abazovića u Briselu”.

On je kazao da su Abazovićevo obraćanje pred Evropskim parlamentom i Odborom za spoljne poslove (AFET) “tobožnjim diplomatskim skandalom nazvali oni ljudi zbog čijih postupaka i djelovanja u vlasti ili izvan nje Crna Gora decenijama tapka u mjestu i ostaje izvan porodice evropskih zemalja”.

“Dakle, to su isti oni koji su svojim režimom doprinijeli da se Crna Gora u evropskim i svjetskim krugovima označava kao zemlja kriminala i korupcije, zemlja hibridnog režima, zemlja koja godinama ne uspijeva da isporuči rezultate i zatvara pregovaračka poglavlja. Treba li pomenuti i da su upravo oni takvim činjenjem doprinijeli da EU ne osjeća potrebu za većim angažovanjem u našoj državi”, ukazao je Jevrić.

Ističe i da je Abazović jednom posjetom Briselu uradio onoliko koliko neko od njegovih “dežurnih kritičara” nije uradio godinama.

“Sada zvanično imamo i veću angažovanost i interesovanje EU za probleme koje Crna Gora ima, posebno u svjetlu aktuelne pandemije i nabavke vakcina. Osim toga sada je tu, koliko vidimo, i direktna spremnost da se Crnoj Gori pomogne kako bi se lakše izborila sa finansijskim poteškoćama i uplivima drugih svjetskih sila”, kazao je Jevrić.

On napominje da je Pisionero izjavom potvrdila da je EU spremna da se više nego ikad aktivno uključi kako bi Crna Gora što prije postala sljedeća članica.

“Prepoznata je spremnost potpredsjednika Vlade za integracione procese i sveukupnu i korjenitu reformu u evropeizaciji crnogorskog društva. Konačno imamo Vladu od čijih predstavnika ne moramo da se stidimo zajedno sa evropskim zvaničnicima zbog njihovih kriminalnih i korupcionaških afera. Takvi sada ostaju na marginama političke scene i zbog njihovih izjava transfer blama doživljava još jedino crnogorska javnost”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
01.04.2021-14:16 14:16

Abazovic Sportista -majica kratkih rukava ulazi ka kabadahija sa natpisom “vakcinisan, relaksiran”.-21 !Sta sad slijedi osvjezio se i zastitijo od zaraze sjutra na hapsenje one polovine kriminalne sto ne spava i sto je bila najavljena!