Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

GP ”Nova ljevica” sa Veberom: Njemačka će pomoći u dostizanju evropskih vrijednosti i standarda kako bi što prije ušli u EU

''Savezna Republika Njemačka će nastaviti da bude pouzdan partner Crnoj Gori, da će, kao i do sad, nastaviti da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u dostizanju evropskih vrijednosti i standarda kako bi što prije ušli u Evropsku Uniju''

Predstavnici GP “Nova ljevica”, predsjednik Saša Mijović sa saradnicima, Miljanom Perovićem i Veselinom Mihailovićem juče su razgovarali sa Nj.E. ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, dr Robertom Weberom.

Razgovor je bio veoma prijateljski, sadržajan i konstruktivan tokom kog su predstavnici GP “Nova ljevica” iskoristili priliku da se zahvale ambasadoru Weberu na podršci i pomoći koju Savezna Republika Njemačka pruža Crnoj Gori u procesu pridruživanju Evropskoj Uniji i sveukupnoj demokratizaciji društva.

Razgovarano je o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji i ostalim društvenim dešavanjima u Crnoj Gori. Predstavnici GP “Nova ljevica” su ambasadoru ukazali na neophodnost podrške manjim pokretima, partijama i grupama građana koje njeguju Evropske vrijednosti, koje imaju gradjanski, sekularni, antifašistički, građanski karakter i koje su privržene evropskom i euroatlanskom putu Crne Gore. Takođe, predočen je značaj tih subjekata i njihova ulogu koju će imati u procesima koji slijede.

Sagovornici su se saglasili da je nužna jača posvećenost borbi protiv korupcije organizovanog kriminala i jačanju vladavine prava.

Predstavnici GP “Nova ljevica” su izrazili očekivanje direktnih investicija iz Savezne Republike Njemačke i Evropske Unije jer bi to u velikoj mjeri pomoglo Crnoj Gori da riješi ekonomske i socijalne probleme, dodatno pogoršane pandemijom korona virusa. Takođe smo istakli da smo svjesni činjenice da moramo još puno raditi na stvaranju pravne i političke sigurnosti koje su preduslov za bilo koju vrstu ulaganja i pomoći.

Ambasador Weber je kazao da će Savezna Republika Njemačka nastaviti da bude pouzdan partner Crnoj Gori, da će, kao i do sad, nastaviti da pruža pomoć i podršku Crnoj Gori u dostizanju evropskih vrijednosti i standarda kako bi što prije ušli u Evropsku Uniju.

Na kraju, predstavnici GP “Nova ljevica”, zbog evidentntnih tenzija koje u poslednje vrijeme izazivaju nestabilnost, kako u Crnoj Gori, tako i nekim zemljama okruženja, pozvali su Njemačku i Evropsku uniju da jasno sopšte svoj stav o tome da je za Saveznu Republiku Njemačku i Evropsku Uniju promjena granica i ugroženost suvereniteta država regiona neprihvatljiva, kao i da im oni koji to zagovaraju ne mogu biti partneri

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
18.11.2021-21:01 21:01

Veber podrzava samo fasiste ..cetnike u drzavi CG..Jos nijedan Ambasador nije bio za drzavu CG,….teski skandal da zivi u CG stim sto je prezire..velika sramota!
u drugoj drzavi bio izbacen..sjecam se kad je CG igrala fuzbal sa jednom sranom drzavom u PG..tadasnji njemacki ambasador navijao je za tu drugu drzavu..cak je bio na tribini sa njima..

Ovan
18.11.2021-21:15 21:15

Gosp-Roberto Webero .kumimo vas bogom ovijem je jedino preostalo nedje u neku fabriku zaposlit daleko zabacenu u NJEMACKU ovi ti za politike vjerujte nijesu i ne promovisite ih za politiku kumim vas bogob nego za neke PROPALU  fabriku da vidimo jesuli uspjesni i sto ce ucinjet !