Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

GP Nova ljevica: Osuđujemo planirani napad na Draginju Vuksanović Stanković i podržavamo je u borbi za građansku Crnu Goru

''Pozivamo nadležne službe da se počnu baviti ovim grupama, administratorima fb i ostalih grupa i stranica, kao i tih i takvih bratstava, ekstremističkih pokreta i grupa. A ukoliko se ustanovi da postoje uslovi, a mi smatramo da već postoje, zabraniti njihov rad''

Građanski pokret Nova ljevica osuđuje planirani napad na Draginju Vuksanović Stanković i podržava je u borbi za evropsku i građansku Crnu Goru. Pozivamo nadležne institucije da hitno otkriju osobe koje su planirale napad, kao i njihove nalogodavce i procesuiraju ih u najhitnijem roku, naveli su u saopštenju.

”Svi smo svjedoci da u poslednje vrijeme kao pečurke posle kiše niču razne ekstremističke grupe, bratstva i pokreti koji otvoreno šire medjunacionalnu mržnju, fašizam i vjerski fanatizam. Otvoreno prijete, šire govor mržnje i podstiču na nasilje.

Napominjemo da su vrlo aktivni i na društvenim mrežama koje koriste kao platformu za targetiranje pojedinaca, a imajući u vidu veliki broj pratilaca na tim fb stranicama i ostalim fb, viber i ostalim grupama, mogu motivisati nekog od njih da i fizički napadne i naudi onome ko je targetiran”, dodali su.

”Moramo napomenuti da je i predsjednik naše partije već duže vrijeme meta velikog broja fb stranica i da je primio veliki broj direktnih i indirektnih prijetnji i uvreda, kako na tim stranicama, tako i u privatnim porukama.

Zato pozivamo nadležne službe da se počnu baviti ovim grupama, administratorima fb i ostalih grupa i stranica, kao i tih i takvih bratstava, ekstremističkih pokreta i grupa. A ukoliko se ustanovi da postoje uslovi, a mi smatramo da već postoje, zabraniti njihov rad.”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve