Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

GP Nova ljevica najoštrije osuđuje izjave Vulina i Mandića, poziva Srbe u Crnoj Gori da ih ignorišu

Ističe da ovakve izjave u GP Nova ljevica doživljavaju veoma opasnim i zato pozivaju Srbe u Crnoj Gori da ih ignorišu

Građanski pokret Nova ljevica najoštrije osuđuje izjavu, ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina u kojoj nedvosmisleno ima i teritorijalnih pretenzija prema državi Crnoj Gori i pozivamo nadležno tužilaštvo da utvrdi da li u izjavi Andrije Mandića ima elemenata poziva na rušenje Ustavom utvrđenog državnog poretka, saopštio je predsjednik GP Nova ljevica Saša Mijović.

“Podsjećamo, Aleksandar Vulin je kazao da je “Srpski svet politički i državni prostor” koji treba da se ostvari “apsolutno mirno, bez ispaljenog metka”, da “ne zna koliko će vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu trajati…” i dodao “Polako, neka traje koliko traje”. Dok je Andrija Mandić kazao “Već radimo na ostvarenju ideje srpskog sveta” i da se ideja Aleksandra Vulina o “srpskom svetu” dopada Srbima preko granice”, navodi Mijović.

Ističe da ovakve izjave u GP Nova ljevica doživljavaju veoma opasnim i zato pozivaju Srbe u Crnoj Gori da ih ignorišu.

“Da ne zaborave da je uvijek poslije ovakvih izjava stradao samo srpski narod, a ne političari koji su širili ovakve ideje i pozivali na njihovo ostvarivanje. Od Hrvatske, preko Bosne pa do Kosova”, zaključuje Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve