Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gorčević: Vlada odlučna da nastavimo rad na unapređenju uloge i položaja Bošnjaka

Naglasila je da zaštita prava etničkih manjinskih zajednica, među kojima je i Bošnjačka zajednica, podrazumijeva obezbjeđenje svih uslova u kojima mogu nesmetano živjeti i razvijati, odnosno očuvati svoju tradiciju, jezik, običajne i kulturne osobenosti

Bošnjaci predstavljaju neodvojivi dio multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore i savremene Evrope, a suživot sa svim ostalim zajednicama u Crnoj Gori izgrađuju na temeljima mira i solidarnosti – kazala je savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević u čestitki predsjedniku Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejupu Nurkoviću povodom 28. septembra – Dana Bošnjaka.

Naglasila je da zaštita prava etničkih manjinskih zajednica, među kojima je i Bošnjačka zajednica, podrazumijeva obezbjeđenje svih uslova u kojima mogu nesmetano živjeti i razvijati, odnosno očuvati svoju tradiciju, jezik, običajne i kulturne osobenosti.

”Vlada prepoznaje važnu ulogu Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, te njegovo djelovanje sa ciljem afirmacije i zaštite interesa svoje nacionalne zajednice. Vlada je odlučna da u duhu međusobne solidarnosti zajednički nastavimo rad na unapređenju uloge i položaja Bošnjaka u Crnoj Gori”, zaključuje Gorčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve