Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Gorčević: Usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti borićemo se protiv diskriminacije

Stvarni boljitak u ovoj oblasti se, prema njenim riječima, može osjetiti tek pošto dođe do jačeg ''uvezivanja'' vladinog, nevladinog sektora i medija, na centralnom i lokalnom nivou

Crna Gora je usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Zakona o Zaštitniku ljudskih prava, Zakona o zabrani diskriminacije, Zakona o manjinskim pravima i slobodama i Zakona o rodnoj ravnopravnosti jasno stavila do znanja da će se boriti sa svim oblicima diskriminacije i da će štiti osnovna ljudska prava i slobode, saopštila je savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

Ona je na događaju nevladine organizacije „Mladi Romi – Herceg Novi“ o medijskoj pismenosti, ljudskim pravima, medijima i slobodi medija u Crnoj Gori rekla da su zakoni dobra osnova.

“U praksi smo još i te kako svjesni prisutnosti problema koji se javljaju prilikom njihove primjene. Činjenica je da proces izdizanja svijesti građana na viši nivo, ne može biti ni lagan ni brz”, ocijenila je Gorčević.

Stvarni boljitak u ovoj oblasti se, prema njenim riječima, može osjetiti tek pošto dođe do jačeg “uvezivanja” vladinog, nevladinog sektora i medija, na centralnom i lokalnom nivou.

“Vlada će kroz ministartsva raditi na emancipaciji mladih, njegovanju ljepote različitosti, čuvanju bogatstva multikulturalnosti i afirmisanju razumijevanja između svih činilaca šire društvene zajednice”, rekla je Gorčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve