Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GOJKO I ”NEZAVISNI” ISTISNULI JOANIKIJA Podoljub se ne javlja čuvaru Amfilohijevog trona

Postalo je već trivijalno pisati o vezama vlasnika koncerna Vijesti i najprije Porketa za Promjene, zatim Pozitivne Crne Gore i na kraju URA-e preko koje su se, uz pomoć djelova Srpske crkve, direktno infiltrirali u strukture aktuelne vlasti. Koliko je jak uticaj političke grupacije koja je okupljena oko ''medijskog ganga'' iz koncerna Vijesti i direktora Bogoslovije Gojka Perovića, najbolje govori otklon premijera Zdravka Podoljuba Krivokapića od vladike budimljansko nikšićkog Joanikija

Parapolitički “medijski gang” koji posluje u okviru koncerna Daily press koristeći laži, obmane i manipulacije već više od godinu maltretira i reketira portal Aktuelno. Najskoriji udar na našu medijsku kuću je došao u vidu tužbe koncerna Daily Press u čijem su vlasništvu novina, portal i televizija Vijesti, ali i od Željka Ivanovića suvlasnika koncerna lično, o čemu smo već pisali.

U pisanoj bljuvotini koja je u obliku tužbe dostavljena Osnovnom sudu u Kolašinu i portalu Aktuelno navodi se da nas ”medijski gang” tuži zbog teksta objavljenog na našem portalu pod naslovom “Krivokapić i “Vijesti” stari poznanici: Promovisali apoteke Rukoljubove svastike, a sad izdaju naloge za sastav vlade!”.

Željko Bilbord Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić”

Nakon što smo juče u potpunosti razobličili gnusne podvale i laži vezne za  saradnju apoteke u vlasništvu svastike premijera Zdravka Podoljuba Krivokapića “Holos” i medijskog koncerna Vijesti, danas na red dolazi ostatak bljuvotina iznijetih u tužbi-dijagnozi kojom nas ”medijski gang” reketira.

U tekstu zbog kojeg smo reketirani ukazujemo na sumnju da bi vlasnička struktura koncerna Daily press u čijem su vlasništvu novina, portal i TV Vijesti, mogla da ”kontroliše buduću vladu što predstavlja veliki problem”.

U tužbi Željka Bilborda Ivanovića i ”medijskog ganga”, isto kao u slučaju tvrdnji o saradnji Vijesti i apoteke Holos, navode se laži da su ”tužioci dnevne novine, odnosno suosnivač i novinar tih dnevnih novina i daleko od toga da imaju bilo kakve veze sa stvaranjem Vlade i vlasti”.

”Nezavisni” parapolitički djelatnici

Ovakva notorna podmetanja i pokušaje karikiranja istine gotovo da i ne treba komentarisati jer je svima koji prate djelovanja vlasničke strukture ovog parapolitičkog ”medijskog ganga” jasno da je koncern Vijesti uvijek imao svoje političke favorite koje, ne samo da je promovisao, već i direktno podržavao i izdavao im naloge.

Postalo je već trivijalno pisati o vezama vlasnika koncerna Vijesti i najprije Porketa za Promjene, zatim Pozitivne Crne Gore i na kraju URA-e preko koje su se, uz pomoć djelova Srpske crkve, direktno infiltrirali u strukture aktuelne vlasti. O političkim aspiracijma čelnika ”medijskog ganga” pisaćemo u posebnom tekstu, a ovoga puta osvrnućemo se samo na veze sa aktuelnom vlašću.

Dovoljan dokaz da suvlasnici parapolitičkog medijskog koncerna Vijesti  imaju direktnu saradnju sa strukturama nove vlasti su fotografije na kojima se vidi Miodrag Miško Perović suvlasnik Vijesti i čovjek koji je u knjigama istraživačkog novinara i publiciste Šekija Radončića označen kao vođa ”medijske mafije”.

“Nezavisni” Perović na konsultacijama sa nalogodavcima nove vlade

Kako smo juče pisali, društvenim mrežama posljednja dva dana kruže fotografije na kojima se navodno vidi Perović koji se sastaje sa popom Srpske crkve u Petrovcu. Sastanku koji se navodno održao u jednoj stambenoj zgradi između hotela Palas i Volija, osim Miška Perovića, prisustvovali su direktor srednje bogoslovske škole Gojko Perović koji važi za lidera frakcije SPC koja ima dominantan uticaj na aktuelnu Vladu.

Perović je u avgustu u toku predizborne kampanje uslikan sa nosiocem liste “Crno na bijelo” i predsjednikom URA-e, aktuelnim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i direktorom Srednje bogoslovske škole Gojkom Perovićem takođe u Petrovcu.

Tada su potvrđene spekulacije da koncern Vijesti stoji iza koalicije Crno na bijelo, a da Gojko Perović već odavno ima sastanke sa tadašnjim opozicionarima, sada funkiconerima vlasti. Samo ove fotografije su dovoljan dokaz da opovrgnu laži iz tužbe Željka Bilborda Ivanvoića, i da potvrde sumnje da Vijesti nijesu samo ”dnevne novine koje nemaju nikakve veze sa stvaranjem Vlade”.

Podoljub “kulira” Joanikija zbog Gojka i Vijesti?

Koliko je jak uticaj političke grupacije koja je okupljena oko ”medijskog ganga” iz koncerna Vijesti i direktora Bogoslovije Gojka Perovića, najbolje govori otklon premijera Zdravka Podoljuba Krivokapića od vladike budimljansko nikšićkog Joanikija.

Kako saznaje portal Aktueno iz izvora bliskih Krivokapićevom kabinetu, aktuelni premijer već duže vremena ne odgovara na svakodnevne pozive vladike budimljansko nikšićkog Joanikija, administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno čuvara Amfilohijevog trona.

“Odnosi Krivokapića i Joanikija su veoma zahladili, a sve to pod uticajem struje iz SPC okupljene oko Gojka Perovića za koga se zna da je veoma tijesno povezan sa vlasničkom strukturom koncerna Vijesti i liderom URA-e Dritanom Abazovićem. Struja Gojka Perovića je sada preuzela ključni uticaj na teokratsku Krivokapićevu vladu i uspjeli su da prilično smanje uticaj Joanikija koji je nakon smrti Amfilohija Radovića počeo da se približava DF-u i zvaničnom Beogradu”, rekli su naši veoma dobro upućeni izvori.

S obzirom da se suvlasnik ”nezavisnog” medijskog koncerna sastaje sa politički veoma angažovanim Gojkom Perovićem i liderom URA-e Dritanom Abazovićem jasno je da navodi iz najnovije tužbe-dijagnoze Ivanovića i Vijesti mogu djelovati istinito samo osobama bliskim njihovom parapolitičko-reketaškom klanu.

O politikom angažmanu ”nezavisnih”, zbog čijeg pominjanja ”medijski gang” želi da tužbama ućutka Aktuelno, pisaćemo u narednom tekstu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve