Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

GO SNP-a u utorak: Jokovićeva partija razmatra rušenje vlasti u Nikšiću i Mojkovcu

Razmatramo sve opcije, ali preovlađujuće raspoloženje u GO je da se koristi princip reciprociteta nakon izbacivanja SNP-a iz vlasti u Beranama. Ozbiljno se razmatra mogućnost rušenja vlasti u Nikšiću i Mojkovcu gdje je SNP prevarena za potpredsjedničko mjesto

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije na kojoj će biti formulisan politički odgovor SNP-a nakon formiranja vlasti u Beranama biće održana u utorak, saznaje Pobjeda. Tu odluku je juče donijelo Predsjedništvo SNP-a koje je dalo snažnu podršku rukodstvu stranke u Beranama.

Izvor Pobjede iz samog vrha SNP-a saopštio je da će sjednica GO simbolički biti održana u Beranama radi slanja snažne poruke političkoj javnosti.

“Razmatramo sve opcije, ali preovlađujuće raspoloženje u GO je da se koristi princip reciprociteta nakon izbacivanja SNP-a iz vlasti u Beranama. Ozbiljno se razmatra mogućnost rušenja vlasti u Nikšiću i Mojkovcu gdje je SNP prevarena za potpredsjedničko mjesto”, rekao je izvor Pobjede.

Sličnu poruku u izjavi za Pobjedu ranije je poslala i poslanica te partije Milosava Paunović kada je riječ o Mojkovcu i Nikšiću gdje SNP vrši vlast u okviru koalicije koju predvodi Demokratski front.

Vuko Todorović novi predsjednik Opštine

Nosilac liste koalicije Demokratskog fronta „Za budućnost Berana“ i dosadašnji direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Vuko Todorović izabran je na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta za novog predsjednika Opštine Berane.

Za Todorovića je glasalo 19 odbornika nove većine iz redova Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, pokreta „Berane sad“, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Protiv su bili odbornici Socijalističke narodne partije i koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista.

Sjednicom je rukovodio predsjednik Skupštine opštine Novica Obradović, koji je 7. juna na konstitutivnoj sjednici SO Berane izabran za čelnika lokalnog parlamenta.

Socijalistička narodna partija, nakon sedam godina upravljanja Beranama, više ne učestvuje u vlasti u tom gradu.

Nakon pregovora, koji su trajali nešto više od dva mjeseca, većinu su formirali DF, Demokrate, Prava, Ujedinjena Crna Gora i pokret „Berane sad“, a isključivanje SNP uslijedilo je nakon što je ova stranka prihvatila učešće u manjinskoj vladi.

Od 2014. godine stranka Vladimira Jokovića vršila je vlast u Beranama sa Demokratskim frontom, odnosno Novom srpskom demokratijom, a 2018. u vladajućoj koaliciji im se, sa svega četiri mandata, pridružila i Demokratska Crna Gora Alekse Bečića.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
17.06.2022-09:01 09:01

Šta če da radi prasoliki ako ostane bez vlasti? Sad će na brzinu da spenduje one pare koje je dobio od Vučića.

COL
17.06.2022-10:05 10:05

Uvijek ćutite dok vam se neko ne takne fotelja….