Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni odbor SD-a jednoglasno predložio skraćenje mandata Skupštine: Na vrijeme smo prozreli izdajničke namjere Abazovića

''Od početka je bilo sasvim jasno da agenda ove Vlade nije evropski put Crne Gore, biti pomirenje u našoj državi, već potpisivanje neustavnog ugovora sa SPC, učešće Crne Gore u regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan, te izazivanje političke nastabilnosti sa ciljem zaustavljanja našeg evropskog puta koje u Vladi sprovode poslušnici Aleksandra Vučića u liku Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića''

“Socijaldemokrate su na vrijeme prozrele namjere predsjednika 43. Vlade Dritana Abazovića koje su imale izdajnički karakter, i na njih smo upozoravali sve političke činioce duži vremenski period. Od početka je bilo sasvim jasno da agenda ove Vlade nije evropski put Crne Gore, biti pomirenje u našoj državi, već potpisivanje neustavnog ugovora sa SPC, učešće Crne Gore u regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan, te izazivanje političke nastabilnosti sa ciljem zaustavljanja našeg evropskog puta koje u Vladi sprovode poslušnici Aleksandra Vučića u liku Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića”, jednoglasno je zaključeno na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora SD-a.
Iz te partije je data puna podrška protestima grupe građana koji su se opravdano protivili potpisivanju ugovora sa SPC, koji SD smatra aktom izdaje države Crne Gore i njenih vitalnih interesa. Kada je postalo izvjesno da će se takav akt usvojiti, poslanici ove partije su pripremili inicijativu za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, za koju očekujemo podršku svih državotvornih partija, a koja predviđa raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, budući da bi svako ostajanje ili nastavak podrške ovakvoj Vladi značilo saučesništvo u izdaji sopstvene države.
“Krajnje je vrijeme da završimo sa ovom političkom i civilizacijskom agonijom u koju je Crna Gora upala nakon 30. avgusta 2020. godine. Poslije smjene 42. Vlade Zdravka Krivokapića pokušalo se sa projektom manjinske Vlade Dritana Abazovića koji je, sada se jasno vidi, bio još gore rješenje od prethodnog. Sada je jedino logično i moguće rješenje pad izdajničke 43. Vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nakon kojih će biti formirana nova parlamentarna većina koja će nastaviti evropski put Crne Gore sa kojeg je ona, nažalost, skrenula nakon prethodnih parlamentarnih izbora”, saopšteno je iz SD-a.
Predsjedništvo Socijaldemokrata donijelo je Odluku o formiranju Izvršnog odbora partije koji će činiti: Esad Plunac, Stefan Šuster, Emina Salihović, Miloš Mašković, Filip Grujić, Džemal Radončić, Katarina Ivanović i Igor Petković. Radom Izvršnog odbora, shodno Statutu partije, koordiniraće generalni sekretar Miloš Čelanović.
Predsjedništvo SD-a je, na istoj sjednici, donijelo i Odluku o predsjednicima Stručnih odbora partije i to:
– Predsjednik Odbora za zdravstvo, Sead Čirgić
– Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Miloš Đuričković
– predsjednik Odbora za saobraćaj i energetiku, Nebojša Krstajić
– Predsjednica Odbora za prosvjetu i nauku, Mubera Kurpejović
– Predsjednik Odbora za turizam, Petar Delić
– Predsjednik Odbora za poljoprivredu i šumarstvo, Alen Kalač
– Predsjednik Odbora za socijalno staranje, Dejan Milošević
– Predsjednik Odbora za kulturu, Vojislav Kaluđerović
– Predsjednik Odbora za sport i mlade, Branislav Nenezić
– Predsjednik Odbora za zelenu tranziciju i ekologiju, Nikola Medenica
– Predsjednik Odbora za politički sistem i pravosuđe, Aleksandar Mitrović
– Predsjednica Odbora za ljudska prava i rodnu ravnopravnost, Mirha Tahirović
– Predsjednik Odbora za prostorno planiranje i urbanizam, Marko Radojević
Predsjedništvo je, navedenom odlukom, izabralo i predsjednika Odbora za ekonomiju, finansije i digitalnu tranziciju, Odbora za evropske integracije i Odbora za bezbjednost i odbranu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve