Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Glavni odbor SD-a jednoglasno podržao formiranje širokog nadstranačkog saveza

Glavni odbor Socijaldemokrata Crne Gore (SD) jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva te partije o formiranju širokog nadstranačkog saveza, koji bi, pored SD-a, činili i Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP), kao i nepartijska udruženja i prepoznati nezavisni intelektualci i građanski aktivisti, saopšteno je iz te partije.

“Svjesni situacije u kojoj se Crna Gora danas nalazi, te činjenice da je normalno i pristojno odavno postalo rijetkost na našoj političkoj sceni, zajedno sa kolegama iz programski srodnih partija nedavno smo otpočeli razgovore o potrebi kreiranja nove kredibilne opozicione ponude, koju bi pored ideološki sličnih političkih subjekata, činila i nepolitička udruženja, ali i brojni istaknuti pojedinci koji žele da daju doprinos snaženju istinskog građanskog bloka. Kako je vrijeme odmicalo, a razgovori tekli, postajali smo sve ubjeđeniji u ispravnost ovakvog pristupa. Danas sa ponosom možemo istaći da su i Predsjedništvo i Glavni odbor podržali formiranje upravo takvog širokog saveza”, saopštili su iz SD-a.

Oni su kazali da ih posebno ohrabruje činjenica da, pored partijskog članstva i široke baze aktivista, pozitivne reakcije svakodnevno dolaze od građanki i građana kojima je ideja formiranja ovakvog nadstranačkog političkog okvira veoma bliska, i koji iskazuju želju i namjeru da doprinesu afirmaciji saveza, koji će, inače, vrlo brzo biti i zvanično predstavljen.

“U vremenu sveprisutne fragmentacije političke ponude, okupljanjem u savez svih onih koji su decenijama suštinski utemeljeni u građanskim, državotvornim i evroatlantskim vrijednostima, pokazujemo da smo i te kako svjesni važnosti političkog trenutka u kome se nalazimo, a još više naše uloge u njemu. Kao što smo devedesetih bili prepoznati po modernoj, za to vrijeme nesvakidašnjoj avangardnoj politici, sa kojom su svi bili načisto, tako će biti i u novom političkom vremenu u kojem živimo, prepoznatom nažalost ne samo po afirmaciji retrogradnosti, površnosti i nekulture, već i po urušavanju bazičnih vrijednosti na kojem naše društvo mora da počiva ukoliko želi da bude istinski evropsko”, poručio je na sjednici Glavnog odbora predsjednik SD-a Damir Šehović.

Ponudiće, kako je istakao Šehović, odgovore na sve izazove sa kojima se suočavamo, ali će fokus biti na svim onim pitanjima koje mogu doprinijeti boljem životnom standardu naših građana, poput ekonomije, zdravstva, socijale, obrazovanja…

„Nastojaćemo da svojim političkim djelovanjem doprinesemo postizanju novog društvenog konsenzusa i kompromisa, koji nam je, čini se, potrebniji nego ikada, ali to nipošto nećemo činiti po svaku cijenu. A još manje ćemo do njega nastojati da dođemo na način na koji aktuelna vlast čini, tako što pokušava da zarad lažnog pomiranja spaja nespojivo, da vrši reviziju istorije, i da tako suštinski urušava sve one vrijednosti koje su precizno definisane Ustavom, a odnose se na građansku, multietničku, sekularnu, antifašističku i evropsku orijentaciju“, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
27.06.2024-16:56 16:56

Nesposobna vlada Crne Gore i srpska parlametnarna većina CG, obmanjujući EU i SAD, ubrzano preduzimaju mjere i radnje, za totalnu okupaciju Crne Gore od strane imperijalno-kriminilane Srbije. Vaše i Vaših koalicionih partnera namjere su dobre, ali spore, jer predaja Crne Gore Srbiji je ANTE PORTAS!, drsko i bezobzhirno, nasilno i svim mogućim sredstvima političkog, verbalnog, ideološkog, POLICIJSKOG, PRAVOSUDNOG i fizičkog nasiKa. Potrebno je da reagujete brzo, da ne doszvolite da stihija uzme maha, što srpski okupator istrajno radi. Masovni protesti, hitni, osmišljeni, snačni i odlučni, uz političko djelvoanje su put ka spasu Crfne Gore. MOŽETE LI I HOČETE KU TO?… Pročitaj više »