Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Glavni grad: Traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u skladu s pravilima odvojena i vizuelno i fizički

Podsjećaju da je Glavni grad o ovoj promjeni dao saopštenje za javnost još 25. novembra, te da je isto objavljeno i na svim zvaničnim kanalima komunikacije Glavnog grada.

Glavni grad oglasio se povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a u vezi sa obilježavanjem jedne posebne saobraćajne trake na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog za javni i auto-taksi prevoz, kao i za vozila sa pravom prvenstva. Iz  Glavnog grada su kazali da je treća traka u skladu sa saobraćajnim ropisima odvojena i vizuelno i fizički.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su neke barijere koje su postavljene radi razdvajanja trake već oštećene od prelazaka automobila koji ih ne primijete.

“Ono što se moglo vidjeti na snimku objavljenom na društvenim mrežama komentarišemo kao ozbiljno kršenje saobraćajnih propisa (propisane brzine i saobraćajne signalizacije)”, poručili su iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je Glavni grad o ovoj promjeni dao saopštenje za javnost još 25. novembra, te da je isto objavljeno i na svim zvaničnim kanalima komunikacije Glavnog grada.

“Traka je, u skladu s pravilima saobraćajne struke i najboljom praksom u velikim evropskim gradovima, odvojena i vizuelno i fizički. Zahvaljujući tome, traka koja se, usljed nepropisnog zaustavljanja, ranije gotovo nije koristila, sada služi za potrebe javnog i taxi prevoza, Hitne pomoći, Policije i Službe zaštite i spašavanja”, istakli su u saopštenju.

Na taj način, smatraju, daje se doprinos daljem unapređenju kvaliteta javnog prevoza.

“Na ovaj način, uz nabavku modernih autobusa, daje se značajan doprinos daljem unapređenju kvaliteta javnog prevoza u glavnom gradu, a koji je godinama i decenijama predstavljao jedan od najvećih problema u Podgorici. Razumijemo da je potrebno određeno vrijeme da se naši sugrađani prilagode novom režimu saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve