Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni grad: Milatović snimao igralište u privatnom vlasništvu, nemamo pravo da ga uređujemo

Nije na nama da sudimo da li iza izjave gospodina Milatovića stoji loša namjera politički motivisana koja ima za cilj da umanji dosadašnji rad Glavnog grada i odnos prema građanima, ili pak nezanje, ali jeste naša obaveza da informišemo javnost, pa samim tim i Milatovića

Povodom izjave Jakova Milatovića, predstavnika Pokreta Evropa sad, a koji se odnosi na stanje dječjih igrališta u podgoričkom naselju City kvart iz PG biroa su saopštili da je dječje igralište, kao uostalom i cijela površina na kojoj je sniman video Milatovića, privatno vlasništvo, a Glavni grad nema pravo da uređuje privatnu imovinu.

“Aktuelna gradska uprava je u prethodne četiri godine izgradila 54 dječja igrališta, pa je svima jasno da nam, da je to pravno bilo moguće, ne bi predstavljao nikakav problem da uredimo i to koje se nalazi u City kvartu. Pa ipak, mi nijesmo zatvarali oči pred evidentnim problemom nedostatka ovakvog sadržaja u ovom dijelu Podgorice. Iako Glavni grad nije bio u posjedu zemljišta u City kvartu, napravili smo sporazum sa Univerzitetom Crne Gore i na parceli koja se nalazi u njihovom vlasništvu, uredili zelenu površinu po mjeri svih građana, na oko 1.000 m², gdje je izgrađeno dječije igralište, šetna staza i prostor za miran odmor”, ističe se u reagovanju PG biroa.

Uređenje ove površine, dodaje se, još jedan je dokaz da su Glavni grad i Zelenilo bili i ostali istrajni u namjeri da u svim djelovima grada formiraju nove zelene oaze, da izgrade nove parkove i dječija igrališta, a time poboljšaju i uslove života svih građana, pa, u tom smislu, rezultati aktuelne gradske uprave služe na ponos svim stanovnicima Podgorice.

“Bavljenje javnim poslom zahtijeva kontinuiranu ozbiljnost i posvećenost, posebno ako neko pretenduje na funkciju gradonačelnika. U suprotnom, čovjek rizikuje da se u javnosti prikaže kao amater i neprofesionalac, te bude doživljen kao neko ko radi funckije obmanjuje građane. Nije na nama da sudimo da li iza izjave gospodina Milatovića stoji loša namjera politički motivisana koja ima za cilj da umanji dosadašnji rad Glavnog grada i odnos prema građanima, ili pak nezanje, ali jeste naša obaveza da informišemo javnost, pa samim tim i Milatovića”, zaključuje se u saopštenju PG biroa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
06.10.2022-19:55 19:55

…ovaj van ekonomije nezna ama bas ništa -a kako je sa ekonomijom u praksi vidjeli smo !
za njega je vjerovatno najveći utisak dok je bio u vlasti 520 dana -ustoličenje nedostojnog !
u “gluvoj sobi “ uoči ustoličenja toliko je bio “opčinjen mogućom neizvjesnošću tog čina “
da je ustoličenje toliko važno i rekao “ pa što i ako pogine 10 Crnogoraca” —samo da se njegov pop ustoliči u NAŠ CT Manastir —pa dajte mu glasove Crnogorci…