Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni grad: “Demokrate bez osjećaja i odgovornosti za ozbiljnu situaciju”

U trenucima kada je sva svjetska javnost skoncentrisana samo na jedno pitanje i kada se čuju samo poruke kojima se građani pozivaju na solidarnost, odgovornost i strogo poštovanje pravila zbog pandemije korona virusa, trenutno najvećeg planetarnog izazova, Demokrate bez osjećaja odgovornosti za ozbiljnu situaciju, koja je zadesila i naše društvo i našu državu, pokušavaju da prikupe sitne političke poene, poručuju iz Glavnog grada

U trenucima kada je sva svjetska javnost skoncentrisana samo na jedno pitanje i kada se čuju samo poruke kojima se građani pozivaju na solidarnost, odgovornost i strogo poštovanje pravila zbog pandemije korona virusa, trenutno najvećeg planetarnog izazova, Demokrate bez osjećaja odgovornosti za ozbiljnu situaciju, koja je zadesila i naše društvo i našu državu, pokušavaju da prikupe sitne političke poene, poručuju iz Glavnog grada.

foto Arhiva

“Dok gradske službe intenzivno rade i pokušavaju da organizuju red i disciplinu u nastalim okolnostima, prikupljaju novac i doniraju sredstva za nabavku neophodne opreme našem zdravstvenom sistemu, Demokrate kritikuju njihov organizovan i posvećen rad. Jednako kao oni i pojedini portali se na senzacionalistički i netačan način bave temom razgraničenja Podgorice i Tuzi, čime ne doprinose stvaranju ambijenta u kojem ćemo se solidarno i odgovorno posvetiti izazovu sa kojim se suočavamo”, piše u saopštenju PG biroa.

Zbog ovakvih i sličnih komentara, kako navode, kao ozbiljni i odgovorni ljudi, nažalost, podsjećaju javnost da su sve gradske službe maksimalno posvećene preuzimanju svih mjera u sprečavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori, poštujući preporuke Vlade Crne Gore i Institiuta za javno zdravlje.

“Svi kapaciteti Glavnog grada su usmjereni u tom pravcu i imamo obavezu da u uslovima ove pandemije radimo još efikasnije i doprinosimo očuvanju javnog zdravlja našeg društva i to ćemo činiti sve vrijeme, dokle god bude potrebno, bez obzira na neodgovorne i nedobronamjerne komentare pojedinih političkih subjekata. Poručujemo im da će biti dosta prilika da političke argumente i razlike predstavljamo građanima Podgorice i Crne Gore, kada za to dođe vrijeme. Isto tako verujemo da njihove kolege u opštinama gdje oni imaju nadležnosti kao mi u Podgorici, rade sve što je u njihovoj moći da suzbiju širenje pandemije, pa bi po uzoru na njih i gradski odbor Demokrata u Podgorici trebao da ima osjećaj odgovornosti. Ovim putem pozivamo i njih, kao i sve odgovorne činioce u našem društvu da svi zajedno doprinosimo sprovođenju i ispunjavanju preventivnih mjera i suzbijanju širenja korona virusa u Crnoj Gori, jer to treba da bude primarni cilj svakog pojedinca našeg društva”, navode iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve