Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Vučić velikosrpskom i hegemonističkom politikom nasrnuo na Crnu Goru

Predstojeći izbori u Nikšiću su primjer uplitanja strane države u političke odnose u Crnoj Gori. Zvanični Beograd je preko svojih marioneta iz Demokratskog fronta višestruko umiješan u izborni proces u Nikšiću, što je već javno i medijski razobličeno i u Crnoj Gori i u Srbiji, navodi se u saopštenju GI 21.maj, koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković, Branko Lukovac

Predstojeći izbori u Nikšiću su primjer uplitanja strane države u političke odnose u Crnoj Gori. Zvanični Beograd je preko svojih marioneta iz Demokratskog fronta višestruko umiješan u izborni proces u Nikšiću, što je već javno i medijski razobličeno i u Crnoj Gori i u Srbiji, navodi se u saopštenju GI 21.maj, koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković, Branko Lukovac.

“Ovakav odnos samo potvrđuje u kojoj mjeri je Vučić sa svojom velikosrpskom i hegemonističkom politikom nasrnuo na Crnu Goru. Da su u pitanju bilo koje druge države ovakvo miješanje u lokalne izbore bi poprimilo obrise međunarodnog političkog skandala, što dodatno potencira i odgovornost Brisela imajući u vidu da sve ovo radi zemlja-kandidat za učlanjenje u EU. Istovremeno, ovim se dovodi u pitanje legitimitet izbornog procesa jer strana država  neskriveno želi da uređuje političke odnose u Crnoj Gori. Dodatno, ćutanje aktuelne vlasti, koja je sve više pod kontrolom i pritiskom zvanične Srbije, pokazuje u kojoj mjeri se radi o Vladi bez kredibiliteta koja nije u stanju ni da šturo reaguje u cilju zaštite državnog suvereniteta i nacionalnog dostojanstva.

Zbog svega ovoga od posebnog značaja je da se do kraja raskrinka zlonamjerna uloga srpske državne politike, kao i da državotvorne stranke i srodne građanske liste na izborima u Nikšiću  nesebično međusobno sarađuju i ne dopuste da se izgubi ni jedan glas za stamenu i evropsku Crnu Goru. Zato pozivamo sve građane kojima je stalo do crnogorskog dostojanstva da svoj glas daju državotvornim političkim snagama.

Istovremeno, te  političke snage moraju pokazati i u samoj izbornoj kampanji da su spremne da se temeljito promijene i reformišu i budu oslonac budućeg razvoja Nikšića na principima vizionarske, poštene, građanske i evropske politike”, navodi se u saopštenju GI 21.maj.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
14.02.2021-11:32 11:32

Vucko je Seseljevo kopile sta drgo ocekivati od njega. Nece ni njegova vjecno trajati ” Ko visoko leti nisko pada a njegov pad moze da bude jako bolan “

MornarBoka
20.02.2021-19:47 19:47
Reply to  Ha20

Ili: Ko sije vjetar, žanje buru ( ili oluju) !