Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Vlast u Crnoj Gori je tako rasijana da je niko sakupiti ne može

''Demokratska volja birača pretvorena je parohijalnu cirkusku predstavu''

Notorna je činjenica da Crna Gora ima vladu bez faktičke vlasti, kao i da je vlast rasuta na više mjesta, kazali su predsjednik Savjeta Građanske inicjative “21.maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

”Dok je Vlada već odavno svedena na Zavod za zapošljavanje i radi kao dispečer za namještanje partijskih aktivista, vlast se mora tražiti na drugim mjestima. U potrazi za vlašću moraju se obilaziti kancelarije brojnih i dezorijentisanih vladajućih partija ili eparhije državne crkve Srbije ili ured predsjednika Srbije ili lokalnih medijskih namjesnika ili ambasade zapadnih i istočnih velikih sila”, kazali su.

Kako su dodali da jednostavno rečeno, vlast u Crnoj Gori je tako rasijana da je niko sakupiti ne može. Tzv. demokratska volja birača pretvorena je parohijalnu cirkusku predstavu.

”Zato su svi aktuelni pregovori i međusobne prijetnje od strane najgore parlamentrane većine koju je Crna Gora od uvođenja višestranačja gledala, do kraja besmisleni, stupidni i štetočinski. Zato je minimum državničke odgovornosti isključivo vezan za formiranje privremene koncentracione vlade koja bi zaustavila dalje propadanje, što prije definisala predizborne uslove i raspisala vanredne izbore. Sve drugo je nastavak podrivanja nacionalnog suvereniteta i guranja Crne Gore u još veći haos i kolaps”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ivan
25.10.2021-10:56 10:56

GI 21 MAJ, JE DRUGA URA. MRŠ