Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Sramotan odnos čelnika Herceg Novog prema deportaciji

Predsjednik opštine Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović nastavljaju da ignorišu teme i događaje koje podrazumijevaju suočavanje lokalne zajednice i crnogorskog društva sa prošlošću

Gradski savjet Građanske inicijative “21. maj” – Herceg Novi pridružio se memorijalnom okupljanju povodom 30 godina od deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i građana Herceg Novog islamske vjeroispovijesti, koji su organizovale nevladine organizacije Akcija za ljudska prava, Centar za građansko obrazovanje i Centar za žensko mirovno obrazovanje Anima.

Gradski savjet “21. maja” za Herceg Novi pozdravlja nastup ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića a posebito direktora Uprave policije Zorana Brđanina koji su uputili dugo očekivano i traženo izvinjenje države Crne Gore zbog učešća crnogorske policije u ratnom zločinu.

Gradski savjet Građanske inicijative “21. maj” Herceg Novi iskazuje razočaranje odnosom čelnika Herceg Novog prema ovom događaju.

“Predsjednik opštine Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović nastavljaju da ignorišu teme i događaje koje podrazumijevaju suočavanje lokalne zajednice i crnogorskog društva sa prošlošću. Političke snage koje danas upravljaju Herceg Novim trebaju u svakom smislu napraviti otklon od politike i prakse kršenja ljudskih prava i trajno odustati od podrške, otvorene ili prikrivene, velikosrpskom nacionalizmu i njegovoj destrukciji”, navode.

Građanska inicijativa “21. maj” apeluje na organe lokalne samouprave kao i na sve odbornike i odbornice Skupštine opštine Herceg Novi da ne budu opstrukcija, na bilo koji način, najavljenom podizanju spomen obilježja ispred Centra bezbjednosti Herceg Novi već da se uključe u Odbor za podizanje istog koji će, nadamo se, Vlada Crne Gore obrazovati u najkraćem roku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
26.05.2022-20:20 20:20

NISTA NOVO Stara skola CETNICKIH MUSTERIJA – DEMOKRATA  na celu sa Podmuklim Becicem -Koja budala PSIHICKO poremecena moze da da glas i podrzi ovijem CETNICKIM DEMOKRATAMA  SA NJIHOVIM  VODJOM  CETNIKA MILACICA!