Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Skandalozne najave policajca šta bi radio neistomišljenicima

''Policajac Velibor Ćalasan se oglasio na zvaničnoj stranici portala CDM na mreži Facebook koji je prenio govor mladog radnika iz Nikšića Vuka Nikčevića sa ljudskopravaškog građanskog stajanja ispred zgrade Centra bezbjednosti u Nikšiću. Govor Nikčevića je bio pristojan a eventualno neslaganje sa njim, na što svako ima pravo, Ćalasan je trebao saopštiti na pristojan i korektan način'', saopšteno je iz Građanske iniciajtive 21. maj

Građanska incijativa “21. maj”, društveni i nadstranački pokret građana i građanki Crne Gore, podnijela je inicijativu da direktor i Etički odbor Uprave policije kao i Savjet za građansku kontrolu rada policije provjere da li je nastup policijskog službenika Stanice policije Plužine Velibora Ćalasana u skladu sa etičkim vrijednostima crnogorske policije.

“Policajac Velibor Ćalasan se oglasio na zvaničnoj stranici portala CDM na mreži Facebook koji je prenio govor mladog radnika iz Nikšića Vuka Nikčevića sa ljudskopravaškog građanskog stajanja ispred zgrade Centra bezbjednosti u Nikšiću. Govor Nikčevića je bio pristojan a eventualno neslaganje sa njim, na što svako ima pravo, Ćalasan je trebao saopštiti na pristojan i korektan način, saopšteno je iz Građanske iniciajtive 21. maj.

Policijski službenik Velibor Ćalasan, iz Stanice policije Plužine, na taj tekst napisao je komentar “Popišam ti se u usta Nikčeviću” a potom dodao, napisao, još jedan: “Koja bagra”.

Foto: Građanska inicijativa 21. maj
Foto: Građanska inicijativa 21. maj

“Javni nastup policajca Ćalasana ne samo društveno štetan i ne doprinosi ugledu i povjerenju u policiju već predstavlja i teži disciplinski prekršaj. Dodatno ovakvi nastupi i nepristojan govor obeshrabruju mlade ljude da uzmu aktivnije učešće u životu zajednice i javnim politikama”, ocijenili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Iz Građanske inicijati 21. maj su kazali da je instrukcijom direktora Uprave policije o oglašavanju policijskih službenika na društvenim mrežama i tekovinama/preporukama Savjeta za građansku kontrolu rada policije koji je naročito insistirao na tome da se u svakoj situaciji čuva, afirmiše i unaprjeđuje dostojanstvo i integritet svakog policijskog službenika i policije u cjelini kao i da u privatnim nastupima policijski službenici imaju pristojan i odnos uvažavanja prema svakom građaninu.

“Ukazujemo da je ovakav nastup policajca Ćalasana ne samo društveno štetan i ne doprinosi ugledu i povjerenju u policiju već predstavlja i teži disciplinski prekršaj. Dodatno ovakvi nastupi i nepristojan govor obeshrabruju mlade ljude da uzmu aktivnije učešće u životu zajednice i javnim politikama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve