Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Samo jedan principijelan izlaz – tehnička vlada i izbori

Aktuelna vlast, uz zdušnu podršku prevrtljive URE, ostaće upamćena kao najgora vlast koja je mogla zadesiti Crnu Goru, saopšteno je iz GI 21. maj

Smjena vlasti u avgustu 2020. Crnu Goru je gurnula u političko i ekonomsko propadanje, kulturnu degradaciju, podrivanje državnog suvereniteta i međunarodnu kompromitaciju. Aktuelna vlast, uz zdušnu podršku prevrtljive URE, ostaće upamćena kao najgora vlast koja je mogla zadesiti Crnu Goru, saopšteno je iz GI 21. maj.

“Danas je već izvjesno da je na pomolu smjena Krivokapićeve Vlade o čemu svjedoči inicijativa koju je potpisao i Dritan protiv Abazovića. Istovremeno, URA slavodobitno nagovještava da slijedi formiranje tzv. manjinske vlade koje nema bez podrške DPSa, iako će ova partija za kaznu i ponizno ostati izvan izvršne vlasti. Time se najavljuje nastavak državne i društvene agonije i naslućuje još jedan besprizorni politički eksperiment”, naveli su u saopštenju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, programski koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

“Naime, umjesto vlade lažnih eksperata trebalo bi da se izabere vlada lažnih političkih regeneratora. U ovim okolnostima, koje prije svega potvrđuju krah vladajućih stranaka, postoji samo jedan principijelan i legitiman izlaz. To je formiranje tehničke vlade koju bi podržali sve ili većina parlamentarnih stranaka i koja bi imala samo dva zadatka. Da zaustavi dalje propadanje Crne Gore i da pripremi vanredne izbore u razumnom roku. Na tim izborima većina građana treba da porazi velikosrpsku, klerikalnu, populističku i anticrnogorsku politiku. Time bi se otvorila vrata za političku stabilnost, ekonomski oporavak, ubrzan put u EU, stvaranje pravedne države i afirmaciju građanskog društva”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve