Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Premijer antivakser i vlast anahronih pravoslavnih klerikalaca dopustili su da se CG davi u pandemiji

Dok ozbiljne demokratske vlade već preduzimaju odlučne mjere u cilju obavezne vakcinacije makar u javnom sektoru i javnim službama, crnogorske vlasti svojom neoprostivom zatucanošću i neodgovornošću nastavljaju da se kockaju sa životima i zdravljem naših građana, poručuju iz GI 21. maj

Opšte poznata je činjenica da će aktuelna vlast, pored svega ostaloga, ostati zapamćena i kao skandalozna, neodgovorna i nekvalifikovana. O razmjerama nečuvene političke neodgovornosti i ravnodušnosti govore posljedice rasplamsale pandemije korona virusa, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Ovo je vlast koja je suprotno svakom oprezu nerazumno i bez kontrole otvorila granice tokom ljetnje turističke sezone, da bi smo već sada postali treća zemlja u svijetu po broju novozaraženih. Istovremeno, u posljednja dva mjeseca već je umrlo više od 200 naših sugrađana, svaki dan broj evidentirano oboljelih je veći od 500, pri čemu je i nepoznato koliko je trenutno oboljelih na bolničkom liječenju. Istovremeno, kolektivna vakcinalna imunizacija ni nakon šest mjeseci nije obuhvatila više od trećine stanovništva”, navode iz GI 21. maj.

Prema njihovim riječima, premijer koji je očigledni antivakser i vlast koju mahom čine anahroni pravoslavni klerikalci dopustili su da se Crna Gora davi u pandemiji, pri čemu se broj umrlih približava ukupnom broju stanovnika u najmanjim crnogorskim opštinama.

“Pritom, riječ je o vlasti koja osim palijativnih i manje-više besmislenih mjera nije učinila ništa da se ozbiljnije i radikalnije suprostavi pandemiji u cilju spašavanja javnog zdravlja. Dok ozbiljne demokratske vlade već preduzimaju odlučne mjere u cilju obavezne vakcinacije makar u javnom sektoru i javnim službama, crnogorske vlasti svojom neoprostivom zatucanošću i neodgovornošću nastavljaju da se kockaju sa životima i zdravljem naših građana”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
20.09.2021-11:44 11:44

Dostavljeni pop se među prvijema vakcinisa tada teško dostupnom ,,fajzer” vakcinom, a koja se davala samo stidnim pacijentima. Dostavljeni nikad nije pozva pastvu da se vakcinišu valjda da poveća broj plaćenih opijela…Licemjerstvo je očekivano ali u ovolikoj količini ne …