Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj podnijela prijavu protiv Demokrata zbog neovlašćenog prisluškivanja

Vjeruju da će nadležni državni organi preduzeti sve potrebne radnje i mjere u cilju identifikovanja i procesuiranja izvršilaca krivičnog djela

Povodom događaja koji se desio u prostorijama RTCG kao i objavljenoga snimka i transkripta razgovora između Miodraga Živkovića, predsjednika Savjeta GI „21 maj“ i Tamare Nikčević, autorke i voditeljke emisije „Teleskopija“, više članova i članica Koordinacionog odbora i Savjeta Građanske inicijative „21. maj„ podnijelo je krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz Demokratske Crne Gore i drugih NN lica zbog krivičnog djela Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje iz člana 173 Krivičnog zakonika Crne Gore.

U prijavi se, između ostalog, izražava zabrinutost zbog činjenice da se u prostorijama Nacionalnog javnog servisa neovlašćeno prisluškuju i snimaju privatni razgovori, čime se opravdano stvara nesigurnost i bojazan kod građana i građanki, kao potencijalnih žrtvi ovakvih i sličnih nezakonitih snimanja i prisluškivanja, ukoliko nijesu „po mjeri“ Demokrata.

Takođe, kako je saopšteno, podnosioci prijave izražavaju zabrinutost i povodom iskazivanja odlučnosti političke partije parlamentarne većine da ponavlja krivično djelo u namjeri diskreditacije navedenih lica.

“S tim u vezi, vjeruju da će nadležni državni organi preduzeti sve potrebne radnje i mjere u cilju identifikovanja i procesuiranja izvršilaca krivičnog djela”, navodi koordinacioni odbor GI „21. maj“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve