Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Ovo je vlada čiji je domet da CG izloži kolonijalnim planovima Vučićeve velikosrpske uprave

Zato će ova vlada čija ekonomska pamet ne dobacuje ni do butika metražne robe a čiji je najveći domet da posluži zlonamjernim interesima Vučićeve Srbije ostati primjer impresivne nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore, poručuju iz GI 21. maj

Navršava se pola godine od kako su aktuelna vlada i parlamentarna većina, pored svega ostalog, i svojom besprimjernom nesposobnošću potvrdili da razaraju crnogorsku državu i društvo, poručili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“To se jednako vidi u svim javnim politikama, počev od ustavno-političkog sistema, preko pravnog poretka, kulturno-obrazovnih ustanova, pa sve do štetočinske ekonomske politike. Svjedoci smo političke većine koja nije u stanju da usvoji budžet, koja je u kratkom roku uspjela da domaću poljoprivrednu proizvodnju baci na koljena i istovremeno je sve strane investitore, bez kojih je Crna Gora ekonomski mrtva, dovela u situaciju da ozbiljno razmisle o daljim aktivnostima u našoj zemlji”, naveli su u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta, Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Ovo je, kako ističu, vlada koja nije mrdnula na planu evropskih integracija, koja populistički uništava privatni sektor i sprovodi tragikomičnu fiskalizaciju koja nije dobacila ni do 30% potencijalnih obveznika dok istim povodom urušava pravosudni sistem tjerajući advokate u štrajk.

“Ovo je vlada koja nema privredni program i čiji je najveći domet da Crnu Goru izloži kolonijalnim ekonomskim planovima Vučićeve velikosrpske uprave. Pritom, aktuelna parlamentarna većina treba da unaprijed zna i da obavijesti svoje nalogodavce u Beogradu da će svi planirani komercijalni ugovori sa srpskim kompanijama i srpskom državom koji se odnose na crnogorski javni sektor sigurno biti poništeni. Ugovori koji su odraz ekonomskog nacionalizma i providnih kolonijalnih namjera velikosrpskih planera nijesu i ne mogu biti pravno valjani. Zato će ova vlada čija ekonomska pamet ne dobacuje ni do butika metražne robe a čiji je najveći domet da posluži zlonamjernim interesima Vučićeve Srbije ostati primjer impresivne nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pajapatka
07.06.2021-12:23 12:23

Nova himna “Veseli se srpski rode” “Onamo, ‘namo”Bolje reci Okupatorska SRPSKA vlada !

Ha20
07.06.2021-13:40 13:40

Ne zelim nikome zlo ali mislim da onoga trenutka kada bude pala jedna nevina crnogorska zrtva to ce biti pocetak bolniog kraja ovoga svetosavskog srbistanskog zla u Crnoj Gori. Ne trebamo ignorisati niti omalovazavati izjavu gospodina Mila Djukanovica prije nekoliko mjeseci da je spreman da se bori i brani Crnu Goru i iz sume ako to bude bilo potrebno. Hvala na paznji.