Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Ova vlast je proizvod savezništva velikosrpskih nasrtaja i crnogorskih trabanata, sve što radi je osuđeno na propast

Razumljivo je da vlada koja djeluje poput ''čardaka ni na nebu ni na zemlji'' okonča svoj rad, poručuju iz GI 21. maj

Krivokapićeva vlada, koja je sastavljena uz nevoljnu podršku parlamentarne većine, od prvog dana je primjer nefunkcionalne i sporne izvršne vlasti. Da paradoks bude veći, radi se o vladi čije kadrove i čiju politiku teže podnose vladajuće stranke nego li parlamentarna opozicija, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

“Zato je i razumljivo da vlada koja djeluje poput “čardaka ni na nebu ni na zemlji” okonča svoj rad, čime bi se prekinula destruktivna kriza klero-nacionalističke i populističke vlasti. U tom smislu, sadašnji pokušaji da se skrpi nova vlada predstavlja samo nervoznu kupovinu vremena od strane Vučićevih neočetnika i njihovih “građanskih” abonenata”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, jednomandatna parlamentarna većina odlično zna da je već odavno postala izborna manjina i zato grčevito pokušava da sastavi novu izvršnu vlast.

“Kako god se okončao ovaj tragikomični pokušaj, činjenica je da je se sve što radi vlast koja je proizvod savezništva velikosrpskih nasrtaja i crnogorskih trabanata osuđeno na skoru propast. Zato je važno da demokratska, građanska i multietnička većina pokaže strpljenje i pamet, jer će se na vanrednim parlamentarnim izborima Crna Gora odlučno vratiti sebi i svom evroatlantskom putu”, zaključuju iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve