Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21 maj”: Nova Vlada moraće donijeti teške odluke kako bi se izbjegao bankrot

''43. Vlada pokazala da joj se, kao i prethodnoj klerikalno-demagoškoj izvršnoj vlasti, sva ekonomska pamet svodi na zaduživanje, socijalni populizam i guranje države u bankrot''

Odlazeća Vlada predložila je rebalans budžeta u iznosu od 350 miliona eura. Ovim je državni dug povećan na oko 89% društvenog bruto proizvoda. Time je 43. Vlada pokazala da joj se, kao i prethodnoj klerikalno-demagoškoj izvršnoj vlasti, sva ekonomska pamet svodi na zaduživanje, socijalni populizam i guranje države u bankrot, saopšteno je iz ekonomskog tima GI “21.maj”

”Pritom, cijela budžetska argumentacija Abazovića i njemu lojalnih ministara svodi se na kritiku naslijeđenih i loših javnih finansija. Pritom, niko razuman neće sporiti činjenicu da je višedecenijski režim vodio neodrživu i promašenu ekonomsku politiku ali je jednako tačno da su stranke koje su dobile prethodne parlamentarne izbore pokazale potpuno nekompetentnim da upravljaju državom i javnim finansijama”,  kažu u GI.

Dodaju i da su vodviljske vlade koje su vodile unutrašnju politiku u protekle dvije godine dodatno urušile nacionalnu ekonomiju i istovremeno diletantskim upravljanjem javnim finansijama i javnim sektorom dale su trajan primjer kako ne treba voditi državu.

”Sve ovo govori da će buduća postizborna vlada morati donositi teške i radikalne odluke ukoliko želi da država izbjegne bankrot i da se crnogorska ekonomija počne oporavljati i postepeno razvijati”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve