Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Nakon pada najgore vlade predstoje humoristični pregovori o formiranju tzv. manjinske vlade

Prema njihovim riječima, Dritanov juriš na premijersko mjesto, ako začas zaboravimo njegovu nezrelost i nekompetentnost, nesumnjivo će, ocjenjuju oni, uveseljavati javnost narednih dana

Nakon pada najgore od svih vlada predstoje humoristični pregovori o formiranju tzv. manjinske vlade. U režiji misionarski dezorijentisane URE, koja bi da usput zaboravimo koliku je štetu nanijela građanskom društvu, očekujemo nove vratolomije, poručuju iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Partija koja je bila umislila da sa najregresivnijim strankama i osvjedočenim anticrnogorskim organizacijama poput SPC mijenja “na bolje” Crnu Goru, sada bi da ostane u središtu državne politike i to tako što će gotovo svi drugi biti čuvari njihovih fotelja. Zato će biti zanimljivo gledati URIne institucionalne i kadrovske kombinatorike i kolapsiranu državnu politiku koja se svodi na “dobro jutro čaršijo na sve četiri strane””, navodi se u saopštenju GI “21. maj” koje potpisuju predsjednik Savjeta, Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Prema njihovim riječima, Dritanov juriš na premijersko mjesto, ako začas zaboravimo njegovu nezrelost i nekompetentnost, nesumnjivo će, ocjenjuju oni, uveseljavati javnost narednih dana.

“Posebno će biti inspirativan ciklus pregovora sa kobajagi reformisanim DPSom i pokušaji da se sastave restlovi od propale klero-kontuzovane vlasti i dijelova feudalizovane opozicije. U svakom slučaju, drugorazredna politička klasa dobila je šansu da uz medijaciju urnebesne URE sastavi još jednu plitku i nekvalifikovanu izvršnu vlast”, zaključuju iz GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve