Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Mandić zloupotrijebio školstvo u političke svrhe

Mandić je, navode u saopštenju, poput svog mentora iz Srbije učenicima održao čas o ''svijetloj budućnosti'' nakon čega im je za uspjeh tokom školovanja uručio knjige, što je inače redovna praksa razrednih starješina

Sinoć smo na RTV Pljevlja imali priliku da gledamo kako se predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u populističkom i politikantskom zanosu pojavio u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima, navodi Građanska inicijativa “21.maj”.

Mandić je, navode u saopštenju, poput svog mentora iz Srbije učenicima održao čas o “svijetloj budućnosti” nakon čega im je za uspjeh tokom školovanja uručio knjige, što je inače redovna praksa razrednih starješina.

“Posjeta lidera “ugroženog srpstva” u Crnoj Gori svjedočila je i o ushićenom dočeku od strane direktora i profesora iz pomenute škole koji očigledno dijele Mandićeve klero-nacionalističke poglede. Imajući u vidu da se u slučaju ovog susreta ne radi o značajnom jubileju škole, što bi mogao biti povod za posjetu visokog državnog funkcionera iz resora obrazovanja, jasno je da se radi o zloupotrebi školstva u političke svrhe i to uz asistenciju rukovodstva prosvjetne ustanove. Pošto će resorno ministarstvo ovaj Mandićev “prosvjetni izlet” prećutati, javno se pitamo da li će njegovim tragom krenuti i ostali državni funkcioneri i tako u maniru sjevernokorejskog predsjednika početi da obilaze i politizuju škole po Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve