Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Crnoj Gori ne treba novi zakulisni politički eksperiment već što prije vanredni parlamentarni izbori

''Tim izborima treba da bude posvećena posebna tehnička vlada koja bi za svoj primarni zadatak imala pripremu poštenih i fer izbora u razumnom roku''

Ovih dana su sve više prisutne špekulacije o formiranju tzv. manjinske vlade koja bi bila oslonjena na parlamentarnu podršku DPS-a, kazali su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21.maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

”Takva vlada bi navodno omogućila URI da preleti u novi politički tabor i time bi predstavljala kalkulantsku kupovinu vremena za stranke koje bi je činile ili podržavale”, dodali su.

Podsjećaju javnost da je u sadašnjim okolnostima očigledno da se parlamentarna većina raspala i da je postojeća Vlada nelegitimna i nefunkcionalna.

”Samim tim, jasno je da Crnoj Gori ne treba novi zakulisni politički eksperiment već isključivo i što prije vanredni parlamentarni izbori. Tim izborima treba da bude posvećena posebna tehnička vlada koja bi za svoj primarni zadatak imala pripremu poštenih i fer izbora u razumnom roku”, naveli su.

”Sve drugo bi bila partitokratska petljavina, još jedan juriš na preraspodjelu fotelja i očigledan politički mućak”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve