Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Crnogorske vlasti najnesposobnije i najneodgovornije u jugoistočnoj Evropi

Zato je neophodna bespoštedna kritika podaničkog odnosa prema trulim partijama i njihovim lažnim i marionetskim programima

Iz Građanske inicijative 21. maj su saopštili da političke prilike na državnom i opštinskim nivoima nedvosmisleno potvrđuju da su crnogorske vlasti najnesposobnije i najneodgovornije u jugoistočnoj Evropi.

„Od crnogorske državne politike teško je naći gori regionalni primjer kada je riječ o odsustvu kredibiliteta i kompetentnosti, dok su vladajuće partije bez konkurencije u pogledu servilnosti prema odvratnom beogradskom režimu“, istakli su iz GI 21. maj.

Tu, kažu, ništa ne mijenja ni činjenica što Brisel “silom na sramotu” gura Crnu Goru prema EU.

„Pritom, ukupne društvene i političke prilike dodatno pogoršava traumatizovana i beznadežna parlamentarna opozicija. A da bi sve bilo još “impresivnije” većinski dio biračkog tijela niti vidi dalje od ličnog interesa, niti dobacuje dalje odpovlađivanja partijama i njihovim efemernim liderima. Zato je prvorazredni etički, prosvjetiteljski i patriotski zadatak svaki oblik aktivizma koji doprinosi nestajanju aktuelne političke klase“, naveli su iz GI 21. maj.

Istovremeno, dodaju oni, nužno je izvrgnuti ruglu birače čiji se motivi svode na lične interese ili klero-nacionalističke i desničarske bedastoće.

„Zato je neophodna bespoštedna kritika podaničkog odnosa prema trulim partijama i njihovim lažnim i marionetskim programima, baš kao što javni angažman gubi svaki smisao ako ne podrazumijeva i raskrinkavanje niza opskurnih i nedostojnih političara koji svakodnevno obesmišljavaju bilo kakav napredak u Crnoj Gori“, zaključili su iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve