Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Abazović namjerno podgrijava političke tenzije

Zato ističu da u ovom trenutku jedini odgovorni državni pristup podrazumijeva hitno odlaganje razmatranja i potpisivanja ugovora sa eparhijama SPC sve dok se ne sprovede široka javna, stručna i politička rasprava čiji će rezultat u konačnom biti verifikacija ugovora u skladu sa Ustavom i interesima naše države

Premijer Dritan Abazović juče je izjavio da može doći do sukoba građana ako se ne potpiše ugovor sa SPC čime namjerno podgrijava političke tenzije i pokušava da po svaku cijenu favorizuje interese vjerske zajednice koja je pod kontrolom zvanične Srbije, saopštili su iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Ukoliko premijer raspolaže sa informacijama da neko želi da ugrozi bezbjednost građana Crne Gore i to krije od javnosti onda je njegovo ponašanje nesumnjivo u zoni krivične odgovornosti. U suprotnom, ukoliko se radi o proračunatoj neistini onda se radi o neodgovornom zastrašivanju javnosti kako bi se nametnuo jedan po svemu neprihvatljiv i sporan ugovor”, navodi GI “21.maj”.

Zato ističu da u ovom trenutku jedini odgovorni državni pristup podrazumijeva hitno odlaganje razmatranja i potpisivanja ugovora sa eparhijama SPC sve dok se ne sprovede široka javna, stručna i politička rasprava čiji će rezultat u konačnom biti verifikacija ugovora u skladu sa Ustavom i interesima naše države.

“U ovom trenutku apsolutni prioritet inače nelegitimne Vlade i skandaloznog premijera treba da bude posvećenost evropskim integracijama, solidarnosti sa NATO saveznicima, ekonomskoj i institucionalnoj stabilizaciji i pripremi vanrednih parlmentarnih izbora. Sve drugo bi bilo protivno interesima Crne Gore i direktna podrška Vučićevoj velikosrpskoj i Putinovoj antievropskoj politici”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve