Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

General Dakić u posjeti Oružanim snagama Turske

Tom prilikom sastao se sa načelnikom Generalštaba Turske generalom Jašarom Gulerom

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić boravi u zvaničnoj posjeti Oružanim snagama Turske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

Tom prilikom sastao se sa načelnikom Generalštaba Turske generalom Jašarom Gulerom.

General Dakić zahvalio je na pomoći i podršci Crnoj Gori i istakao da je saradnja između dvije Vojske na dobrom nivou kako bilateralno tako i na nivou inicijativa na kojima zajednički učestvujemo.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo projektima koje dvije Vojske realizuju, posebno u domenu obuke i školovanja i modernizacije.

“Tokom razgovora Dakić je upoznao sagovornika sa aktivnostima koje Vojska Crne Gore sprovodi, posebno na planu modernizacije, obuke i učešća u međunarodnim misijama i informisao generala Gulera da je jačanje odbrambenih kapaciteta nacionalni imperativ. Sagovornici su razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji na Balkanu i zajednički konstatovali da je ključ stabilnosti i razvoja Balkana dobra regionalna saradnja i evroatlantske integracije”, navedeno je u saopštenju.

Tokom posjete general Dakić je obišao Komandu specijalnih snaga gdje su prezentovane mogućnosti i kapaciteti komande.

Takođe, general Dakić je imao priliku i da posjeti renomirane kompanije iz oblasti odbrambene industrije i razgovara sa njihovim predstavnicima o mogućnostima koje kompanije pružaju na polju proizvodnje opreme i sredstava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve