Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gegaj: Crna Gora u nikad većoj političkoj krizi, povjerenje u Vladu nikad manje

Na pitanje novinara zašto nije se Đukanović povukao sa mjesta predsjednika stranke nakon poraza na prošlim izborima, Gegaj je objasnio da je DPS pojedinačno kao stranka pobjednik izbora i dobila 37 odsto mjesta u parlamentu, a druga stranka je dobila samo 10 odsto mjesta.

Član Glavnog odbora DPS-a, Nikola Gegaj je u razgovoru za TV Euronews Albania, na jednoj od najgledanijih emisija, Balkan talks, govorio o trenutnoj političkoj krizi u zemlji, o unutrašnjim reformama unutar DPS-a, mogućim novim momentima na političkoj sceni Crne Gore, o Dritanu Abazoviću i njegovoj politickoj grupaciji GP URA, Milu Đukanoviću i njegovoj istorijskoj ulozi u obnovi crnogorske državnosti, čuvanja mira i multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada.

Na pitanje novinara zašto nije se Đukanović povukao sa mjesta predsjednika stranke nakon poraza na prošlim izborima, Gegaj je objasnio da je DPS pojedinačno kao stranka pobjednik izbora i dobila 37 odsto mjesta u parlamentu, a druga stranka je dobila samo 10 odsto mjesta.

“Đukanović je izrazio želju da njegovo mjesto preuzme neko iz plejade mladih političara DPS-a, ali je dominiralo raspoloženje, ne samo među biračkim tijelom DPS-a, nego i kod ukupne javnosti u Crnoj Gori da je i dalje potreba da na čelu partije i države bude čovjek sa harizmom, ugledom i vizijom, koji nas može uvesti u EU”, rekao je Gegaj.

Takođe, Gegaj je rekao da se Crna Gora nalazi u nikada većoj političkoj krizi i nikad većoj polarizaciji društva u cijelini. Za sve ovo on je okrivio trenutne političke snage koje vrše vlast u Crnoj Gori. Takođe, on je istakao da sva relevantna istraživanja pokazuju da nikada u svojoj istoriji nije bio ovako nizak nivo povjerenja u Vladu Crne Gore kao što je danas.

Na pitanje novinara da li očekuje približavanje Đukanovića i Abazovića, on je rekao da bi bilo dobro da politička grupacija URA, koju predvodi Dritan Abazović, čija je stranka građanske profilacije, pristupi građansko demokratskom bloku.

Govoreći o nacionalnim albanskim strankama, na pitanje novinara o njihovoj trenutnoj ulozi na političkoj sceni Crne Gore, on je govorio u superlativu i, između ostalog, rekao da su stranke manjina uvijek bile faktor stabilnosti i nikada nijesu naudile Crnoj Gori, kao i da su 2006. godine, sa ostalim građanima Crne Gore, doprinijeli da Crna Gora postane nezavisna, tako i da danas one nijesu prihvatile da budu dio Vlade koja pežorativno govori o manjinskim narodima, a pojedini relevantni politički subjekti Albanaca nijesu se ni odazvali pozivu za razgovor.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve